Deputatul brașovean Andronache Gabriel anunță final de sesiune parlamentară cu două mari reușite: Adoptarea Legilor Justiției și recunoașterea ca eveniment de amploare națională a revoltei anticomuniste de la Brașov 1987

Last Updated on decembrie 23, 2022 Parlamentul României a încheiat ultima sesiune din acest an. Deputatul brașovean Andronache Gabriel anunță două mari reușite: Adoptarea Legilor Justiției și recunoașterea ca eveniment de amploare națională a revoltei anticomuniste de la Brașov 1987. Andronache Gabriel este liderul de grup PNL din Camera Deputaților.

Andronache Gabriel: „Final de sesiune parlamentară. A fost o sesiune intensă în care am avut impresia că timpul se evaporă. Personal sunt mulțumit pentru două reușite importante pentru țară și pentru Brașov:

Deputatul brașovean Andronache Gabriel anunță final de sesiune parlamentară cu două mari reușite: Adoptarea Legilor Justiției și recunoașterea ca eveniment de amploare națională a revoltei anticomuniste de la Brașov 1987 1

1. am coordonat, în calitate de Președinte, Comisia Parlamentară Specială de analiză a legilor justiției. Împreună cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, cu colegii mei din Grupul PNL și cu colegii de Coaliție am reușit să adoptăm Legile justiției, legi care au intrat în vigoare (Legea 303/2022, Legea 304/2022 și Legea 305/2022). Datorită modului deschis de dezbatere și a soluțiilor legislative identificate prin aceste legi, Uniunea Europeană a propus ridicarea MCV. Prin ridicarea MCV am reușit să aducem România pe picior de egalitate cu statele europene, membre ale comunității europene.

2. am reușit recunoașterea ca eveniment de amploare națională a revoltei anticomuniste de la Brașov 1987. Pentru prima dată Parlamentul României a organizat la propunerea mea și a Grupurilor Parlamentare PNL o ședință omagială a revoltei muncitorești brașovene din 15 Noiembrie 1987 și a eroilor brașoveni participanți la acest eveniment de neuitat. 15 Noiembrie 1987 este o filă de istorie care trebuie consacrată ca atare, “eveniment de amploare națională premergător Revoluției din 1989”.

P.S. Activitatea fructuoasă din sesiunea care se încheie a Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților o voi prezenta în perioada următoare în mai multe postări.
Sărbători fericite tuturor!

Previous Story

Elicopterul SMURD al Braşovului îşi începe de astăzi misiunile. Raed Arafat va fi prezent la baza de pe Aeroportul Brașov

Next Story

(Foto) Accident Brașov. Două persoane au muri pe loc, impact violent TIR cu autoturism, pe DN10