Brașov. Primăria cumpără Mall-ul de la Gară și construiește o parcare sub Bulevardul Eroilor, Parcul Central este astfel salvat

Last Updated on decembrie 19, 2022 Primăria Brașov pregătește două mutări importante: cumpără un mall și construiește o parcare subterană în centru. Consiliul Local Braşov a aprobat în şedinţa de plen extraordinară de vineri, 16 decembrie, hotărârea privind iniţierea negocierilor între Primăria Braşov şi proprietarii mall-ului Unirea Shopping Center de lângă Gara Braşov.

Decizia de a începe negocierile a fost luată după ce Unirea Shopping Center SA a anunţat Primăria Braşov că vrea să vândă centrul comercial, dar şi parcările exterioare (una în faţă, spre gară şi una lateral, spre calea ferată). De asemenea, societatea comercială a făcut cunoscut Primriei Braşov că „valoarea imobilelor mai sus identificate este de 22.500.000 euro”.

Brașov. Primăria cumpără Mall-ul de la Gară și construiește o parcare sub Bulevardul Eroilor, Parcul Central este astfel salvat 1

Avem nevoie de spaţii administrative. Avem nevoie de parcări. Acest imobil vine să ofere soluţii pentru aceste probleme. De asemenea, putem lua în calcul amenajarea unor spaţii de coworking, pentru că vedem că spaţiile de la CATTIA devin insuficiente. Putem să luăm în calcul discuţii cu alte instituţii publice, care şi-au manifestat interesul pentru spaţii în acest imobil”, a spus primarul, citat de bzb.ro.

Tot ca posibile destinaţii ale imobilului, primarul a menţionat că acesta poate fi folosit inclusiv pentru activităţi didactice, dar nu pentru amenajarea unor săli de clasă sau de curs.
Totodată, el susţine că, achiziţionarea acestui centru ar putea reprezenta fi o soluţie pentru criza locurilor de parcare din zonă.

Conform estimărilor, construirea parcării din faţa Gării, cu o capacitatea de 508 ar costa 158 milioane de lei, deci peste 30 milioane de euro.

Acestea sunt costurile pentru construirea unei parcări cu două nivele subterane. Cred că faptul că imobilul deţine 297 de locuri de parcare este un alt argument pentru achiziţionarea acestui centru”, a continuat Coliban.

Oferta de preţ a Municipiului Braşov  va fi prezentată astăzi, 19 decembrie, de Comisia de negociere, urmând a fi analizată de Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii care administrează centrul comercial.

Preţul ofertat nu a fost făcut public, dar potrivit unui raport de raport de evaluare citat de BizBraşov.ro, în conformitate cu documentaţiile primite de către consilieri, oferta Primăriei va fi de 15.590.000 de euro, fără TVA, respectiv 18.552.100 euro cu TVA.

Va fi parcare sub Bulevardul Eroilor

Amenajarea unei parcări sub B-dul Eroilor din centrul Braşovului rămâne „în cărţi”, după ce s-a ajuns la concluzia că o astfel de amenajare sub Parcul Central nu ar fi oportună.
După ce în august a fost emis un certificat de urbanism prin care sunt stabilite condiţiile pentru derularea unui astfel de proiect pe B-dul Eroilor, acum, edilii au semnat un contract cu un consultant.

Achiziţia a fost derulată prin negociere directă cu firma bucureşteană Public Research, arată BizBraşov.ro, iar valoarea contractului de servicii consultanţă de specialitate şi asistenţă în vederea desfăşurării procedurilor necesare încheieii unui contract de concesiune de lucrări şi servicii este de 309.400 de lei cu TVA (260.000 de lei fără TVA), potrivit anunţului de atribuire.

Ideea amenajării unei parcări sub B-dul Eroilor a fost vehiculată şi de către vechea administraţie, corelată cu proiectul de transformare în pietonal a zonei dintre Modarom şi Star.
Potrivit arhitecţilor care au creionat proiectul noii piaţete de la Prefectură, ar putea fi amenajată sub această arteră de circulaţie o parcare cu cel puţin două nivele, astfel încât să fie create cel puţin 300 de locuri de parcare, în contextul în care prin amenajarea acestei zone pietonale în perimetrul Prefecturii, dar şi pe strada Politehnicii, ar urma să fie desfiinţate 145 de locuri de parcare existente acum la suprafaţă. În dreptul Prefecturii ar urma să mai rămână doar câteva locuri de parcare la suprafaţă care să fie rezervate instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea în zonă.

Previous Story

(Video) Noi imagini de la Aeroportul Brașov. Adrian Veştea: „Specialiștii Autorității Aeronautice Civile Române au finalizat de verificat ILS/DME și au început testarea sistemului de navigație aeriană DVOR”

Next Story

Brașov. Cvintetul vocal ANATOLY prezintă „Armonia colindelor” de Crăciun