Sentință definitivă. Cetățuia Brașovului înapoi la statul român. O va da Guvernul Primăriei Brașov, pentru restaurare?

Last Updated on noiembrie 8, 2022 Mai mult de 6 ani au avut nevoie judecătorii să citească actele de proprietate pentru a înapoia Cetățuia Brașovului statului român iar de aici Primăriei Brașov. Poate ar trebui ca judecătorii de la Înalta Curte să meargă la clasa 1, la școală, să învețe să citească și apoi să se apuce de judecată. 6 ani pentru niște hârtii de proprietate.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au dat astăzi verdictul definitiv și irevocabil în procesul de retrocedare a Cetățuiei Brașovului, după ce la termenul din 25 octombrie, procesul s-a judecat, însă decizia a rămas în pronunțare, anunță BizBrasov.

Sentință definitivă. Cetățuia Brașovului înapoi la statul român. O va da Guvernul Primăriei Brașov, pentru restaurare? 1
(foto ghidlocal.com)

Considerându-le nefondate, judecătorii au respins recursurile declarate de reclamantul Municipiul Braşov, de pârâta Aro Palace SA şi de intervenienta accesorie SIF Muntenia împotriva deciziei nr.1067/Ap din 14 iunie 2017 a Curţii de Apel Braşov – Secţia Civilă, potrivit mytex.ro.

Astfel, Cetățuia Brașovului rămâne în proprietatea Statului Român. Dacă vrea să o ia în administrare, Primăria Brașov trebuie să demareze discuțiile cu Guvernul României.

Procesul pentru recuperarea Cetăţuii de la SC Aro Palace SA a fost deschis în 6 mai 2015, însă de atunci au trecut numeroși ani în care cetatea a suferit din cauza lipsei de interes, iar gradul de degradare fizică s-a accentuat.

Cumva, Cetățuia a funcționat pe sistemul Fata Morgana. În sensul că există dar nu o vezi, pentru că rare sunt capetele care se ridică să o caute. Imaginea ei s-a estompat. Dintr-un simbol al orașului a devenit o fantasmă pe care nu o mai cauți, despre care nu întrebi. E o clădire pe care s-ar putea pune amprenta de zombie, căci e vie și nu prea”, așa cum s-a subliniat pe site-ul Vestigii Istorice.

Previous Story

Pe 11 noiembrie, începe Black Friday în Dedeman Brașov!

Next Story

Primarul Allen Coliban vrea ca Brașovul să își primească înapoi Cetatea! „Astăzi voi trimite Guvernului României solicitarea de a transfera imobilul în patrimoniul Municipiului Brașov”