Primarul Allen Coliban vrea ca Brașovul să își primească înapoi Cetatea! „Astăzi voi trimite Guvernului României solicitarea de a transfera imobilul în patrimoniul Municipiului Brașov”

Last Updated on noiembrie 9, 2022 După ani de procese, judecătorii au decis că Cetățuia Brașov aparține statului român și nu unei companii private. Acum începe o nouă bătălie, Primăria dorește să preia de la Guvern Cetățuia în administrare. Sunt șanse mici, având în vedere că Guvernul nu a predat primăriei nici până acum Gara Brașov pentru renovare.

Primarul Allen Coliban: „O decizie importantă pentru brașoveni: Cetățuia de pe Dealul Straja aparține Statului Român!
După ani întregi de procese, ÎCCJ s-a pronunțat astăzi. Soluția este definitivă și a mai rămas doar un pas, formal, pentru ca Brașovul să își primească înapoi Cetatea!

Primarul Allen Coliban vrea ca Brașovul să își primească înapoi Cetatea! „Astăzi voi trimite Guvernului României solicitarea de a transfera imobilul în patrimoniul Municipiului Brașov” 1

Astăzi voi trimite Guvernului României solicitarea de a transfera imobilul în patrimoniul Municipiului Brașov. Este important să intervenim cât mai repede pentru reabilitarea și redeschiderea acestui simbol al Brașovului!

Decizia definitivă și irevocabilă a fost emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce instanța era în pronunțare de la 25 octombrie, anunță G4Media.

Magistrații au respins, ca nefondate, recursurile declarate de reclamantul Municipiul Braşov prin Primar, de pârâta S.C. Aro Palace S.A. şi de intervenienta accesorie S.I.F. Muntenia S.A. împotriva deciziei nr.1067/Ap din 14 iunie 2017 a Curţii de Apel Braşov – Secţia civilă.

Aceasta înseamnă că obiectivul va rămâne în proprietatea Statului Român. Judecătorii ÎCCJ au respins ca nefondată și cererea de intervenţie formulată de intervenienta Transilvania Investments Alliance S.A.

Judecarea cauzei fusese amânată până acum de trei ori. Pentru ca fortăreața să fie inclusă în circuitul turistic al Brașovului, Primăria va trebui să obțină acordul Guvernului pentru administrarea acesteia, după ce o va reabilita.

Previous Story

Sentință definitivă. Cetățuia Brașovului înapoi la statul român. O va da Guvernul Primăriei Brașov, pentru restaurare?

Next Story

Jaf la o școală de schi din Poiana Brașov. „Furt grupa mare din Poiană! Geană pe OLX, market și talciocuri!”