ROMATSA angajează 3 meteorologi pentru Aeroportul Brașov

Last Updated on noiembrie 18, 2022 ROMATSA face recrutări pentru 3 posturi de meteorolog la Aeroportul Braşov. Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (RA ROMATSA) – DSNAR ARAD, anunță organizarea unui concurs/examen cu personal din afara Regiei pentru ocuparea a trei posturi vacante în vederea parcurgerii programului de pregătire pentru obținerea licenței de Meteorolog aeronautic tehnician gradul II în cadrul Biroului Meteo de Aerodrom Arad – Amplasament Braşov.

ROMATSA angajează 3 meteorologi pentru Aeroportul Brașov 1

Condiţii de înscriere:

  • absolvent de studii medii, cu diplomă de bacalaureat,
  • fără antecedente penale,
  • stare de sănătate bună, dovedită prin Fișa de aptitudini – Medicina Muncii,
  • apt pentru lucrul în ture 12/36 (ture de zi, lucru în zile de sâmbătă, duminică, sărbători legale).

Condiţii specifice

Persoanele selecționate în urma concursului/examenului vor trebui, premergător angajării la ROMATSA, să obțină pe cheltuială proprie:

a). Aviz medical pentru lucrul în siguranţa transporturilor „Apt meteorolog aeronautic”;
b). Aviz psihologic pentru lucrul în siguranţa transporturilor „Apt meteorolog aeronautic”.

Certificatele de mai sus se pot obține doar de la o instituție medicală autorizată de către Ministerul Transporturilor pentru efectuarea controalelor medicale pentru personalul care lucrează în siguranța transporturilor, aceasta fiind o condiție obligatorie pentru obținerea licenței de meteorolog aeronautic, în conformitate cu reglementările naționale în vigoare.

Concursul va consta în trei probe scrise, la următoarele discipline:
– Fizică – mecanica clasică, mecanica fluidelor, termodinamică;
– Matematică – algebră, geometrie, trigonometrie;
– Limba engleză.

Concursul se va desfășura la Brașov, locația exactă urmând a fi comunicată fiecărui candidat ulterior, în data de 9.12.2022, ora 10:00.

Dosarele de candidatură se poate depune până la data de 5 decembrie, prin email la adresele: maria.szkokan@romatsa.ro şi marius.lucaciu@romatsa.ro, iar concursul va fi în 9 decembrie.

Previous Story

Brașovenii speriați își duc copii la Urgențe. Aproape 200 pe zi. Dr. Liviu Muntean: „ Foarte mulţi dintre aceştia, poate mai mult de jumătate, sunt cazuri, care nu ar trebui să se adreseze unei unităţi de primiri urgenţe”

Next Story

Brașov. Grupul Altex construiește un mini-Mall cu magazin Kaufland și Lidl