Brașovenii speriați își duc copii la Urgențe. Aproape 200 pe zi. Dr. Liviu Muntean: „ Foarte mulţi dintre aceştia, poate mai mult de jumătate, sunt cazuri, care nu ar trebui să se adreseze unei unităţi de primiri urgenţe”

Last Updated on noiembrie 18, 2022 Probleme mari la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Copii Braşov. Aproape 200 de copii se prezintă zilnic cu simptome de răceală. Medicii sunt supărați că nu mai mult de jumătate din cazuri nu reprezintă urgențe.

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov se prezintă zilnic între 180 şi 200 de copii. Sunt din ce în ce mai multe cazuri în ultima perioadă. Problema care se ridică este că foarte mulţi dintre aceştia, poate mai mult de jumătate, sunt cazuri, care nu ar trebui să se adreseze unei unităţi de primiri urgenţe.

Brașovenii speriați își duc copii la Urgențe. Aproape 200 pe zi. Dr. Liviu Muntean: „ Foarte mulţi dintre aceştia, poate mai mult de jumătate, sunt cazuri, care nu ar trebui să se adreseze unei unităţi de primiri urgenţe” 1

Vorbim despre copii care au puţin nasul înfundat sau o subfebrilitate 37,2 grade sau 37,3 grade Celsius. Lucruri care ar putea fi tratate şi la domiciliu sau prin medicul de familie. Riscul este să vină la unitatea de primiri urgenţe fără o nimica toată şi să plece cu altceva de aici.

Deoarece avem şi cazuri serioase pentru că este sezonul virozelor, iar din ce se întâmplă la nivel mondial ne aşteptăm la o epidemie cu RSV. Este un virus iniţial respirator, este un virus foarte agresiv la sugari, care evoluează cu insuficienţa respiratorie, iar la cei mici poate merge chiar până la deces.

Rugămintea noastră este, repet, să încerce fiecare să-şi rezolve micile probleme şi la domiciliu sau prin medicul de familie, nu neapărat la unitatea de primiri urgenţe extrem de aglomerată în această perioadă”, a declarat pentru BizBraşov dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov.

Ce este, de fapt, bronșiolita: boala care a umplut spitalele.

Medicii avertizează că vine cel mai mare val de bronșiolite din ultimul deceniu. Explozia de cazuri este așteptată la începutul lunii decembrie.Pentru Ziare.com, medicul de familie Eva Cristescu a explicat, însă că această boală a mai existat și în trecut și nu pune mari probleme copiilor. Într-adevăr, cei mai afectați pot fi cei care încă sunt dependenți de mama lor. A

Există, într-adevăr, riscul să fie tot mai multe cazuri. Se transmite pe cale respiratorie, adică este un virus respirator, este o boala virală, asta înseamnă că nu se dă tratament cu antibiotic.

Problema este, de fapt, la copilul mic, pentru că el nu știe să-și sufle nasul, să scuipe, este un omuleț dependent de mama lui, și atunci este și la risc să aibă tot felul de complicații. De asemenea, la copilul de vârsta mică riscul ca boala să evolueze e destul de ridicat“, explică Eva Cristescu, potrivit ziare.com.

Recomandări pentru părinți

O recomandare pentru părinți ar fi să nu îl țină pe cel mic împreună cu fratele lui mai mare într-o cameră, pentru că acesta merge în comunitate, la școală, pe scurt, trebuie să îi culce în camere separate.

Și atenție, copilul ar trebui culcat singur în pătuț, nu cu toată familia în pat.În general, părinții să nu îi ducă acum pe copii în spații aglomerate. Vreau să vă spun că s-ar putea, însă să scăpăm de acest virus, pentru că vremea s-a răcit“, spune medicul de familie.

Ce este, de fapt, bronșiolita

Bronșiolita este o infecție pulmonară frecventă la copiii mici și sugari. Provoacă inflamație și congestie în bronhiolele plămânului și este aproape întotdeauna cauzată de un virus.Bronșiolita începe cu simptome asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite, dar apoi progresează spre tuse, respirație șuierătoare și uneori dificultăți de respirație.

Previous Story

Aeroportul Brașov criticat de ecologiștii Greenpeace România pentru cursa scurtă spre București. „O distanţa de 166 de km ce poate fi parcursă în aproximativ 2-3 ore cu trenul”

Next Story

ROMATSA angajează 3 meteorologi pentru Aeroportul Brașov