Brașov. Grupul Altex construiește un mini-Mall cu magazin Kaufland și Lidl

Last Updated on noiembrie 18, 2022 Grupul Altex construiește un centru comercial pe locul fostei fabrici Fartec din Brașov. Investiția se ridică la 61 de milioane de lei (12,2 milioane de euro).

Potrivit documentaţiei depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, centrul comercial ar urma să fie compus dintr-un magazin Kaufland, un Lidl şi o galerie comercială.

Brașov. Grupul Altex construiește un mini-Mall cu magazin Kaufland și Lidl 1

Doar în magazinul Kaufland ar urma să se investească 38,5 milioane de lei, în Lidl – 2,5 milioane de lei, iar în galeria comercială, care ar urma să cuprindă, printre altele, un magazin de electronice sub unul din brandurile Altex – 20,5 milioane de lei, informează Biz Brasov.

Polonezii de la Echo Investment au preluat terenul de 4,5 hectare al fostei companii Fartec în 2007 pentru circa 24 de milioane de euro. În 2008, polonezii anunţau construcţia unui mall de 150 de milioane de euro pe terenul de patru hectare, însă planurile au tot fost amânate.

În 2012 compania a mai cumpărat două loturi de teren, cu o suprafaţă combinată de 9.000 de mp, din apropierea fostei fabrici, după care au semnat cu retailerul Carrefour pentru ancora mallului Korona. În forma sa finală, mall-ul urma să aibă o suprafaţă închiriabilă de 36.000 de metri pătraţi, investiţia ridicându-se la circa 50 milioane de euro.

Previous Story

ROMATSA angajează 3 meteorologi pentru Aeroportul Brașov

Next Story

Brașov. Primarul Allen Coliban anunță eficientizare energetică pentru 5 blocuri: „Cele 3 blocuri de la Patria, blocul potcoavă de pe Saturn și blocul de pe str. Apollo 5 ”