(Video) Zbor de testare pe Aeroportul Brașov. Zbor perfect în tandem la apus

Last Updated on octombrie 28, 2022 Aeroportul Brașov a intrat la teste. Miercuri, 26 octombrie, a fost testat sistemul de balizaj, test efectuat  de şcoala de pilotaj Transilvania Wings, cu ajutorul a două aeronave de mici dimensiuni.

Zborul a fost efectuat de două avioane de mici dimensiuni de la şcoala de pilotaj Transilvania Wings. „Low pass (Pasă joasă) RWY 21. Aeroportul Internaţional Ghimbav – Braşov” este intitulată postarea de pe Facebook. Survolul la orele crepusculului a fost filmat dintr-un alt aparat de zbor, ce le-a urmărit din lateral spate. Nu imaginea cerului la asfințit a fost miza, ci verificarea sistemului de balizaj al pistei, anunță mytex.ro.

(Video) Zbor de testare pe Aeroportul Brașov. Zbor perfect în tandem la apus 1

Prin acest zbor a fost testat sistemul de balizaj. Am verificat dacă sunt funcţionate toate lămpile. Sistemul este unul extrem de complex şi, în funcţie de situaţii, poate fi setat, astfel încât să se aprindă numai unele dintre lămpi”, a declarat directorul Regiei Autonome Aeroportului Internaţional Braşov, Alexandru Anghel pentru bzb.ro.

Zborurile importante vor fi la jumătatea lunii decembrie, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Veştea. „Atunci, la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav Braşov sunt programate zborurile de calibrare a echipamentelor de readionavigaţie, iar pregătirile pentru această operaţiune, extrem de importantă, sunt în plină desfăşurare. Se fac ultimele lucrări la elementele de infrastructură şi sunt puse la punct detaliile cu Autoritatea Aeronautică Română, instituţia care gestionează această procedură.

Aceste zboruri se vor face cu aeronave speciale, dotate cu numeroşi senzori de mare precizie, care vor permite verificarea şi ajustarea parametrilor de funcţionare a echipamentelor de radionavigaţie de pe aeroport”, a precizat Veştea.

Astfel de zboruri se fac în mod constant pe aeroporturile din România, scopul lor fiind de a verifica sistemele de radionavigaţie. La noi va fi o situaţie inedită. Aceste zboruri se fac pe un aeroport nou, care, încă, nu este certificat, motiv pentru care este nevoie de o abordare diferită din punct de vedere al procedurilor”, a completat ing. Alexandru Anghel.

Vezi aici Video:

Punctul de frontieră de la Aeroportul Internațional Ghimbav se „deschide” oficial pe hârtie începând de mâine

Guvernul României va adopta astăzi Hotararea privind deschiderea punctului international de trecere a frontierei si a biroului vamal de frontiera pe Aeroportul International Brasov Ghimbav, anunță bizbrasov.ro.

Prezentul proiect de act normativ vizează aprobarea deschiderii punctului internațional de trecere a frontierei de stat și a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Internațional „Brașov – Ghimbav”.

În ceea ce privește regimul de trafic, punctul de trecere a frontierei va fi deschis pentru persoane și mărfuri, iar în ceea ce privește programul de funcţionare acesta va fi permanent, în intervalul orar 00.00-24.00 atât pentru punctul de trecere a frontierei, cât pentru biroul vamal de frontieră, dar și pentru Aeroport.

Previous Story

La Brașov se construiește primul hotel AC Marriott din România. Va avea 161 de camere

Next Story

Kaufland Brașov face angajări pentru noul magazin de la Fartec. Ce salarii se oferă