Revolta anticomunistă din Brașov, din 15 noiembrie 1987, marcată şi cu lasere pe Tâmpa şi în Piaţa Sfatului

Last Updated on octombrie 28, 2022 Braşovul va marca şi în acest an revolta anticomunistă din 15 Noiembrie 1987, când muncitorii de la „Steagu’ Roşu” (fabrica de autocamioane) au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva regimului comunist.

Printre altele, pentru a marca revolta muncitorilor pe Tâmpa şi în Piaţa Sfatului vor fi proiecţii laser cu mesaje comemorative. De asemenea, va fi un dineu comemorativ cu membrii Asociaţiei „15 Noiembrie 1987” Braşov şi invitaţii speciali participanţi la evenimentele comemorative, un concert al artistului Alexandru Andrieş şi Crosul 15 Noiembrie, ediţia a XXXIII-a, anunță bzb.ro.

Revolta anticomunistă din Brașov, din 15 noiembrie 1987, marcată şi cu lasere pe Tâmpa şi în Piaţa Sfatului 1

Un concert Alexandru Andrieş – braşoveanul care, în anii ’80 a compus şi interpretat melodii manifest la adresa regimului communist se va desfăşura în Clubul Rockstadt.

Solemnitate în Parlament pentru 15 Noiembrie 1987 Brașov

Conducerea Parlamentului a decis, miercuri, organizarea unei şedinţe solemne, dedicate revoltei muncitoreşti de la Braşov din 15 Noiembrie 1987. Solemnitatea va avea loc 14 noiembrie 2022 începând cu ora 17.00.

Inițiativa a venit de la liderul deputaţilor PNL, parlamentarul brașovean Gabriel Andronache. Acesta anunțat evenimentul într-o postare pe Facebook, potrivit mytex.ro.

Deputatul Andronache Gabriel: „Am susținut miercuri în Birourile Permanente Reunite propunerea PNL și a colegilor din coaliție pentru organizarea unei ședințe comemorative a revoltei muncitorești de la Brașov din noiembrie 1987.

Parlamentul a aprobat organizarea primei ședințe solemne de comemorare care se va desfășura la data de 14 Noiembrie 2022 începând cu ora 17.00.

Este o nouă recunoaștere a faptului că 15 Noiembrie 1987 a reprezentat un eveniment cu caracter național care a contribuit semnificativ la căderea dictaturii comuniste din România.
Vom invita la ședința comemorativă eroii brașoveni care și-au riscat viața pentru ca românii să trăiască în democrație”.

Previous Story

Kaufland Brașov face angajări pentru noul magazin de la Fartec. Ce salarii se oferă

Next Story

Poiana Brașov, prima oprire a lui Elon Musk în România. A fost întâmpinat cu pâine, sare și țuică de prune