Brașov. Flavia Boghiu, curățenie în piețe:  „În urma controalelor, 8 producători au renunțat să mai ocupe tarabe, iar altora trei nu li s-a prelungit autorizația de vânzare în piețe”

Last Updated on octombrie 19, 2022 Primăria Brașov anunță primele rezultate după controalele efectuate la domiciliul producătorilor care vând în piețele brașovene. O producători au renunțat deja la tarabe iar alți trei au rămas fără autorizații de vânzare.

,,Conform Regulamentului de funcționare a piețelor modificat, continuăm controalele efectuate la producătorii care vând în piețele din Brașov. Până acum, am efectuat controale în trei județe de unde provin acești producători, în Dolj, în Buzău și în județul Brașov, și căutăm să vedem autenticitatea produselor pe care aceștia le desfac apoi în piețele brașovene.

Brașov. Flavia Boghiu, curățenie în piețe:  „În urma controalelor, 8 producători au renunțat să mai ocupe tarabe, iar altora trei nu li s-a prelungit autorizația de vânzare în piețe” 1

În urma derulării acestor controale, opt dintre cei care vindeau în piețele din Brașov au renunțat să mai ocupe tarabe, iar altora trei, pe care în urma controalelor i-am identificat cu nereguli, nu li s-a prelungit autorizația de vânzare în piețe”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Până în prezent, au fost verificate aproximativ 50 de gospodării din cele 3 județe, iar în majoritatea situațiilor s-a constatat că legumele și fructele comercializate provin de pe terenurile deținute de cei care le comercializau, iar documentele existente la primării erau conforme.

Au fost și situații în care, în momentul declanșării controalelor, cei care pretindeau că sunt producători au renunțat să mai vândă în piețele din Brașov, înregistrându-se 8 astfel de situații.

În cazul a trei producători, inspectorii de la Serviciul de Administrare Piețe au constatat încălcări grave ale regulamentului, inclusiv fals în declarații, astfel că li s-a retras autorizația pentru vânzarea pe produse agro-alimentare în piețele brașovene. Toți cei trei așa-ziși producători aveau exploatațiile agricole în județul Buzău. Inspectorii au constatat următoarele: cantitățile vândute erau mult mai mari decât cele care puteau fi produse pe terenurile pe care le dețineau, iar completarea carnetului de producător cu privire la cantitățile vândute s-a făcut în fals, ei declarând mult mai puțin decât vindeau zilnic, astfel încât să corespundă cu cantitatea de legume și fructe pe care o puteau produce pe terenurile proprii.

Următorul județ în care inspectorii Serviciului de Administrare Piețe vor face verificări este Dâmbovița, acesta fiind al doilea județ ca pondere a numărului de producători din piețele brașovene, după cei din județul Brașov, anunță Biz Brasov.

Previous Story

RATBV scoate troleibuzele de pe linia 8 și le înlocuiește cu autobuze

Next Story

Aeroportul Brașov. Primul zbor de calibrare în decembrie, operațional din iunie 2023