Aeroportul Brașov. Primul zbor de calibrare în decembrie, operațional din iunie 2023

Noi etape pentru punerea în funcțiune a Aeroportului Brașov. Implementarea serviciilor de navigație aeriană vor fi implementate până la finalul anului, când va avea loc un zbor de probă, pentru calibrarea echipamentelor de radionavigaţie

Suntem în grafic cu activităţile pe care fiecare din părţile implicate în operaţionalizarea AIBG şi le-a asumat, avem stabilite termene precise şi facem toate demersurile necesare pentru a le respecta.

Aeroportul Brașov. Primul zbor de calibrare în decembrie, operațional din iunie 2023 1

În cadrul şedinţei am abordat şi aspectele care ţin de organizarea zborului de calibrare a echipamentelor de radionavigaţie, programat pentru jumătatea lunii decembrie”, a declarat Alexandru Anghel, directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” RA, potrivit brasov.net.

„Am promis că vom prezenta cu regularitate toate etapele pe care le parcurgem pentru funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi ne ţinem de cuvânt. Astăzi am avut o şedinţă pragmatică în cadrul căreia am trecut în revistă, cu termene precise, toate demersurile pe care le mai avem de făcut până la momentul la care vom deschide Aeroportul.

Specialiştii de la ROMATSA şi cei ai Autorităţii Aeronautice Civile Române au apreciat stadiul foarte bun în care am ajuns cu construcţia clădirii de contingenţă, care în curând va permite instalarea echipamentelor informatice necesare stocării, prelucrării şi transmiterii datelor către Centrul de Dirijare a Traficului Arad.

Vom continua să anunţăm toate noutăţile care intervin în proiect, până la momentul mult aşteptat al operaţionalizării Aeroportului Braşov”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Graficul consolidat al activităţilor privind funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, convenit de Consiliul Judeţean Braşov împreună cu ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română prevede ca la jumătatea lunii iunie 2023 acest obiectiv să fie operaţional, anunță G4Media.

Previous Story

Brașov. Flavia Boghiu, curățenie în piețe:  „În urma controalelor, 8 producători au renunțat să mai ocupe tarabe, iar altora trei nu li s-a prelungit autorizația de vânzare în piețe”

Next Story

Brașov. Dedeman deschide astăzi un nou magazin, cu 200 de angajați. Dragoș PAVĂL: „Astăzi suntem pregătiți să deschidem în acest oraș porțile unui nou magazin Dedeman”