Brașov. Traficul rutier pe sub pasajul de la Prejmer, oprit timp de 3 zile

Last Updated on septembrie 27, 2022 Din 27 septembrie, începând cu ora 8,30, va fi întrerupt traficul rutier de pe DN 11, în zona pasajului de la Prejmer. Măsura a fost luată pentru a se putea demonta grinzile degradate de pe pasaj.

„Traficul va fi deviat pe ambele direcții pe breteaua de pe sensul Lunca Câlnicului – Brașov. Restricția va dura 3 zile și este necesară pentru începerea operațiunii de îndepărtare a grinzilor deteriorate de pe pasaj. Traficul de pe pasajul spre Prejmer va rămâne în continuare închis până la încheierea lucrărilor de punere în siguranță”, a anunțat purtătătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes, citat de bzb.ro.

Brașov. Traficul rutier pe sub pasajul de la Prejmer, oprit timp de 3 zile 1

În cele trei zile se vor demonta șase grinzi de la deschiderile care trec peste DN 11 și peste o arteră de acces la organizarea de șantier.

Conform sursei amintite, în cele trei zile nu se vor demonta grinzile care trec peste calea ferată.

O bucată din pasajul rutier Prejmer s-a prăbușit și a blocat circulația trenurilor

Circulația trenurilor a fost dată peste cap joi seară pe magistrala 400 care leagă Brașovul de Satu Mare. Calea ferată a fost blocată de o grindă desprinsă din pasajul rutier aflat deasupra, anunță stirileprotv.

Vechi și extrem de degradat, pasajul intrase în reparații, iar muncitorii urmau să înlocuiască grinda care s-a prăbușit. În cădere a rupt linia electrică a căii ferate, iar trenurile au aşteptat în câmp locomotive diesel care să le tracteze.

Incidentul s-a petrecut între Braşov şi Sfântu Gheorghe, în locul unde pe deasupra căii ferate trece şoseaua către Buzău. În jurul orei 16, în timp ce muncitorii lucrau la eliberarea unei grinzi extrem de vechi, care trebuia înlocuită, se pare că armătura ruginită a cedat. Colosul de beton s-a prăbuşit peste linia ferată care, la acea oră, era deschisă circulației.

Din fericire, în acel moment nu trecea nici un tren, însă firele electrice ce alimentează magistrala CFR s-au rupt. Fără tracţiune electrică, garniturile au fost nevoite să aştepte în câmp sosirea unor locomotive diesel.

Patru curse Regio, dar şi trenul internaţional către Budapesta au avut întârzieri. Nici călătorii, și nici măcar conductorul maghiar, nu au fost informaţi despre cele petrecute.

Previous Story

Brașov. Poliția l-a arestat pe individul care a spart cu bolovani geamul unui autobuz RATBV

Next Story

Brașov. Casieriță a fost violată și tâlhărită la o sală de jocuri. Suspectul a fost prins