Brașov. Parada Bicicletelor, astăzi. Cezar Crican: „În rândul șoferilor, trebuie înțeles că anormalul pe drumul public este vehiculul de 1.5-2 tone în care se află și pe care îl folosesc drept proteză pentru fiecare deplasare, deși pot la fel de bine și fără el”

Last Updated on septembrie 11, 2022 Astăzi are loc Parada Bicicletelor, un avertisment și pentru șoferi că trebuie să împartă infrastructura rutieră. Momentan, bicicletele sunt interzise pe trotuare dar mașinile au voie să parcj=heze la discreție. Bicicletele sunt „interzise” pe multe străzi din Brașov din cauza modului agresiv cu care circulă șoferii.

Cezar Crican:De ce este important să participăm la Parada Bicicletelor?
Pentru conștientizare:
În primul rand, în rândul bicicliștilor din Brașov există încă sentimentul ăsta de inferioritate și minoritate. Acest sentiment este unul nociv și poate fi eliminat prin apartenența la un grup mare, așa cum se poate crea la Parada Bicicletelor.

Brașov. Parada Bicicletelor, astăzi. Cezar Crican: „În rândul șoferilor, trebuie înțeles că anormalul pe drumul public este vehiculul de 1.5-2 tone în care se află și pe care îl folosesc drept proteză pentru fiecare deplasare, deși pot la fel de bine și fără el” 1

În al doilea rând, în rândul șoferilor, trebuie înțeles că anormalul pe drumul public nu e vehiculul usor si nepoluant, de 15kg care transportă o persoană fără să lase gaze toxice în urmă, ci chiar vehiculul de 1.5-2 tone în care se află și pe care îl folosesc drept proteză pentru fiecare deplasare, deși pot la fel de bine și fără el.

Nu există niciun motiv pentru care autovehiculele personale să beneficieze de o infrastructură prioritară într-un oraș, însă atât timp cât sunt doar zece inși care să susțină asta, ideea acesta nu va avea niciun fel de impact.

Mai există o clasă de actori care trebuie să înțeleagă că bicicleta TREBUIE să joace un rol important în mobilitatea urbană: Poliția Rutieră și Poliția locală.

Acești doi actori au avut influență foarte importantă asupra modului în care arată infrastructura de transport din Municipiul Brașov. Și e și normal să fie așa, însă și ei trebuie să înțeleagă sunt extrem de multe persoane care ar merge cu bicicleta dacă ar avea pe unde. Și da, ar merge și iarna, nu numai când e soare și frumos afară.

Las mediul înconjurător la urmă, ca m-am obișnuit să fie cel mai ignorat, in ciuda tuturor avertismentelor majorității oamenilor de știință, adică a celor pe care îi plătim să ne zică cum ne putem proteja pe noi înșine.

Bicicleta este cel mai eficient mijloc de transport urban. Are o amprentă de CO2 extrem de redusă la fabricare, iar datorită minunatelor invenții numite Roată si Rulment, este mult mai eficientă decât mersul pe jos.

Așadar, dacă vă doriți să trăiți într-un mediu mult mai prietenos, vă rog! să participați astăzi la Parada Bicicletelor, pentru că doar voința politică nu este suficientă pentru a aduce această schimbare, iar asta v-o zice tocmai politicianul pe care l-ati delegat să vă servească acest deziderat.
Puterea stă în numere, în cazul de față, în numărul cât mai mare de bicicliști de la Paradă.

Parcul Central, ora 15.
*Deși îi zice Parada Bicicletelor, sunt invitați absolut toți posesorii de trotinete și alte vehicule mai ușoare decât pasagerii, iar toate referirile la biciclete trebuie sa fie înțelese ca referiri la această clasă de vehicule eficiente energetic și nepoluante”.

Previous Story

Brașov. Turismul de liniște, o nouă atracție. „O tură 100 % de relaxare și de întâlnire cu liniștea”

Next Story

(Video) Accident Brașov. 6 copii au ajuns la spital, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat în șant, pe DN11