Brașov. 19 grade în școli? „Școlile care nu sunt branșate și au centrală proprie sper să aibă bani în buget să plătească gazul”

La iarnă, elevii din Brașov ar putea învăța la temperaturi de 19 grade în clasă. Școlile încearcă să reducă facturile la utilități, iar părinții se pregătesc să trimită copiii cu o haină în plus în sălile de clasă.

O parte din școlile din Brașov pregătesc deja strategii de reducere a cheltuileilor cu încălzirea, transmite euronews.ro.

Brașov. 19 grade în școli? „Școlile care nu sunt branșate și au centrală proprie sper să aibă bani în buget să plătească gazul” 1

„Programul orar al cursurilor ne dă posibilitatea de reducere la limita de îngheț în perioada când nu suntem la cursuri și furnizarea agentului termic ca să aibă 19 grade în sala de clasă în timpul cursurilor.”, a declarat Ioan Șerbănuță – administrator Colegiul Tehnic ”Mircea Cristea” Brașov.

Părinții se gândesc la ce e mai rău. Cel mai greu va fi pentru școlarii din unitățile de învățământ neizolate termic.

„Cele care nu sunt branșate și au centrală proprie sper să aibă bani în buget să plătească gazul, deși, pare că iarna aceasta nu asta va fi problema, s-ar putea să ai bani în buget și să nu ai de unde să cumperi gaz. Se pune problema de unde îl iau, nu la cât.”, a adăugat Mircea Marin – director Serviciul Public Local de Termoficare Brașov.

Stocurile de gaz pentru încălzilea centralizată din municipiul Brașov sunt la aproximativ 60%, dar autoritățile spun că vor ajunge la 100% în perioada imediat următoare.

Vremea se schimbă radical! Alerte cu ploi torențiale, vijelii și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri 3 avertizări meteo Cod galben. Alertele sunt în vigoare de vineri până duminică și anunță vremea severă, cu ploi torențiale, vijelii și grindină. Duminică, toată țara va fi sub avertizare de vânt puternic, cu rafale de 75 km/h, anunță stiripesurse.ro.

Primul Cod galben va fi în vigoare de vineri ora 12.00 până sâmbătă ora 12.00.

În Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Avertizarea vizează județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Giurgiu și Olt.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în regiunile sud-estice.

Cea de-a doua avertizare anunță pentru intervalul sâmbătă ora 12.00 – duminică ora 20.00 ploi puternice.

În vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

Al treilea Cod galben vizează întreaga țară, duminică de la ora 2.00 la 20.00.

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile.

Previous Story

Braşov: Se închide total traficul pe pasajul de pe DN10, din zona Prejmer. Rute alternative

Next Story

(Foto) Un tren CFR care circula spre Făgăraș a luat foc. 150 de pasageri evacuați