Brașov. Proiect imobiliar cu peste 2.000 de locuințe pe terenul Uzinei Roman

Last Updated on septembrie 2, 2022 Uzina Roman Brașov se va transforma în cartier de locuințe, așa cum s-a întâmplat și cu Uzina Tractoru. Prime Kapital şi MAS PLC au în plan dezvoltarea de proiecte imobiliare pe foste platforme industriale în Timişoara şi Braşov după modelul proiectelor din Iaşi şi Bucureşti.

Cei doi parteneri au în plan dezvoltarea de proiecte rezidenţiale şi pe fostele şantiere industriale Roman Braşov (2.137 apartamente) şi Elba Timişoara (1.251 apartamente), precum şi alte proiecte de amploare, cu utilizare mixtă în Bucureşti (3.149 de apartamente) şi în Cluj-Napoca (1.461 apartamente).

Brașov. Proiect imobiliar cu peste 2.000 de locuințe pe terenul Uzinei Roman 1

Cei doi parteneri intenţionează să investească 517 de milioane de euro în dezvoltarea şi extinderea de centre comerciale în 10 oraşe din România: Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti, Alba Iulia, Bucureşti, Braşov, Giurgiu, Baia Mare, Slobozia şi Roman, informează Ziarul Financiar.

Prime Kapital şi MAS PLC intenţionează să investească, până în 2029, 1,97 miliarde de euro în proiecte de retail, dezvoltări de birouri şi proiecte rezidenţiale cu o suprafaţă totală de 1,5 milioane de metri pătraţi în mai multe oraşe din România.

“Ne concentrăm pe regenerarea fostelor platforme industriale, transformând aceste spaţii extinse în cartiere cu funcţiuni integrate şi zone verzi şi de agrement de calitate. Strategia de dezvoltare pe piaţa rezidenţială este în grafic şi ne menţinem obiectivul pe termen mediu de a livra 2.000 de locuinţe pe an, în mai multe oraşe din România”, a declarat Maggie Kitshoff, Partener Office şi Rezidenţial în cadrul Prime Kapital, potrivit Forbes.ro.

Un teren de 6,9 ha a fost securizat în sud-estul Timişoarei, într-o zonă în curs de transformare din industrial în retail şi rezidenţial, pentru a doua dezvoltare rezidenţială la scară largă a DJV din oraş. Acesta va consta din aproximativ 2.300 de apartamente şi funcţii de suport. De asemenea, DJV a asigurat achiziţia unui teren şi este în prezent în curs de due-diligence pentru un complex rezidenţial de aproximativ 920 de apartamente, într-un oraş secundar important din România.

Previous Story

Explozie într-un bloc din Brașov. O persoană cu arsuri grave

Next Story

Russel Crowe va juca într-un film thriller adaptat după „Cartea oglinzilor”, scrisă de făgărășeanul E. O. Chirovici