(Foto) Zăpadă în Bucegi. „Vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă…”

Last Updated on august 31, 2022 Brașovul trece rapid la sezonul toamnă-iarnă. În oraș vor fi 18 grade, în Bucegi a nins deja, la Stația Meteorologică Vf. Omu.

Anunțul a fost făcut de meteorologul Radu Manta, care a și publicat pe pagina de Facebook mai multe fotografii, însoțite de un mesaj ironic la adresa turiștilor care au fost surprinși în ultimul timp fără echipament corespunzător pe potecile montane, anunță Observatorulph.ro.

(Foto) Zăpadă în Bucegi. „Vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă...” 1

Vremea se va răci treptat în primele zile ale lunii septembrie, astfel că în unele zone ale țării temperaturile vor scădea şi cu 10 grade, conform meteorologilor.

TRANSILVANIA
În prima parte a intervalului, vremea va fi în răcire treptată, dar accentuată, astfel că de la un regim apropiat sau uşor peste cel mediu multianual (maxime de 24…27 de grade şi minime de 12…17 grade, mediat regional) se va ajunge în perioada 1-6 septembrie la o vreme în general răcoroasă, cu temperaturi diurne de 20…23 de grade şi nocturne de 7…11 grade (valori mai mici în zonele depresionare). Ulterior, în perioada 7-10, vremea va fi în încălzire, astfel că se vor înregistra valori uşor peste cele climatologic specifice – medii ale maximelor de 23…26 de grade şi ale minimelor de 10…15 grade, informează Hotnews.

Probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicată, regimul pluviometric fiind în ansamblu excedentar în prima săptămână. Ploile vor fi mai frecvente şi local însemnate cantitativ între 30 august şi 1 septembrie, iar cu probabilitatea destul de mare şi în perioada 4-5 septembrie şi la sfârşitul intervalului de referinţă. În special în primele zile, aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi posibil izolat de grindină.

Radu Manta: „Pentru amatorii de drumeție în Bucegi, vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă…”

(Foto) Zăpadă în Bucegi. „Vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă...” 2 (Foto) Zăpadă în Bucegi. „Vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă...” 3 (Foto) Zăpadă în Bucegi. „Vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă...” 4 (Foto) Zăpadă în Bucegi. „Vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă...” 5 (Foto) Zăpadă în Bucegi. „Vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă...” 6 (Foto) Zăpadă în Bucegi. „Vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă...” 7

Previous Story

Un bărbat din Brașov a furat 3.000 de lei din cutia milei a unei biserici din Cluj iar apoi „a spart” banii la păcănele

Next Story

Brașov. Bărbat sfâșiat de urs la Moieciu. În urmă cu o zi, acelaşi urs a mai fugărit un taur, aproximativ în aceeaşi zonă