Reacție Zoo Brașov, despre cămilele „neîngrijite” care nu ar primi apă

Last Updated on iulie 1, 2022 Reprezentanții Zoo Brașov au început să răspundă criticilor și îngrijorărilor. Un lucru bun. Astăzi despre cămile.

Zoo Brasov: „Două informații despre cămilele bactriene:
1. Aceste animale se apropie de finalul perioadei de năpârlire. Ele nu sunt domesticite și nu pot fi țesălate, așadar năpârlirea are loc în mod natural, de unde și aspectul de ”animale neîngrijite”. Același fenomen este întâlnit și la lupi, de exemplu, în perioada corespunzătoare.

Reacție Zoo Brașov, despre cămilele „neîngrijite” care nu ar primi apă 1

2. ”Cutia” din imagine, amplasată în țarcul cămilelor, este o adăpătoare automată care asigură permanent apă proaspătă animalelor. Această explicație vine în ajutorul celor care au semnalat faptul că aceste cămile nu au apă la dispoziție.
Mulțumim!”

Reacție Zoo Brașov, despre cămilele „neîngrijite” care nu ar primi apă 2

Zilele trecute, conducerea Zoo Brașov a reacționat după ce un părinte s-a plâns că nu a fost lăsat să intre cu tricicleta copilului de 2 ani.

„Mulțumim Zoo Brașov și mai ales paznicului foarte amabil care nu a lăsat un copil de doi ani să intre cu jucăria preferată, fără ca măcar să argumenteze de ce nu se poate! Vrem o țară ca afară dar nu știm să ne dezvoltăm in a noastră…”, a scris părintele pe Facebook.

Reacție Zoo Brașov, despre cămilele „neîngrijite” care nu ar primi apă 3

Responsabilii Zoo Brașov spun că prevederea interdicției de a intra în zoo cu astfel de jucării a fost introdusă în regulament în urma unor incidente care au periclitat siguranța utilizatorilor și/sau a vizitatorilor.

Precizăm că prevederea interdicției de a intra în zoo cu astfel de jucării a fost introdusă în regulament în urma unor incidente care au periclitat siguranța utilizatorilor și/sau a vizitatorilor care se aflau în apropiere în respectivele momente, din cauza faptului că un copil de doi-trei ani nu poate deține controlul acestui tip de bicicletă, în special pe relieful cu pante din incinta grădinii zoologice, fără a fi ajutat de părinți.

Dacă bicicleta ar fi fost prevăzută cu un mâner care permitea unui adult să o controleze, accesul v-ar fi fost permis. Menționăm de asemenea că ar fi preferabil ca această chestiune să fie percepută și tratată rațional, nu emoțional.

Astfel, ar fi mult mai ușor de înțeles motivul care stă la baza acestei prevederi. Mulțumim!”, au transmis cei de la Zoo Brasov.

Previous Story

Video Brasov. Și-a făcut praf bicicletele la Mall-ul AFI

Next Story

Bucureștenii care au lovit o tânără în centrul Brașovului rămân în arest. Decizia judecătorilor