Foto Brașov. Cum poţi să îţi faci praf şi un Audi, şi un Passat

Last Updated on iulie 29, 2022 U șofer a reușit să avarieze un autoturism Audi pe care îl tracta pe DN 1, în apropiere de oraşul Codlea.

Nu în zadar producătorii de maşini şi remorci indică greutatea maximă a unei remorci cu şi fără frâne care poate fi tractată, iar acea greutate maximă a remorcii e calculată raportată la greutatea maşinii care tractează, ca aceasta să aibă suficientă forţă de tractare, suficientă greutate pentru echilibrul întregului angrenaj, dar şi pentru a putea frâna, anunța bzb.ro.

Foto Brașov. Cum poţi să îţi faci praf şi un Audi, şi un Passat 1

Însă, în ultimele vreo două decenii, pe drumurile din regiunea noastră adeseori putem vedea câte o dubiţă care tractează o platformă cu o altă dubiţă mai mare ca prima sau cu câte 2-3 maşini puse la pachet.

Foto Brașov. Cum poţi să îţi faci praf şi un Audi, şi un Passat 2

În cazul accidentului de miercuri, un VW Passat, care cântăreşte aproximativ 1.450 kg la gol, conform fişei tehnice, tracta un Audi care cântăreşte între 1.750 şi 1.850 kg în funcţie de motorizare, fără a lua în calcul şi greutatea platformei pe care acesta e plasat.

În rezultat, reţeta pentru eşec a fost asigurată, iar la primele schimbări de direcţii nereuşite, remorca a intrat pe o mişcară ondulată, care n-a mai putut fi atenuată de maşina din faţă, mult mai uşoară, iar astfel remorca s-a răsturnat, punând Audi-ul cu acoperişul său pe asfalt, şi avariind şi Passat-ul în procesul de târâre, au remarcat cei de la PiataAuto.md, anunță RTV.

Foto Brașov. Cum poţi să îţi faci praf şi un Audi, şi un Passat 3

Iar platforma de tractare care a venit să ia maşinile de pe drum a încărcat remorca cu Audi tot cu acoperişul în jos, aşa răsturnată cum era.

Previous Story

Claudiu: „Experienta din Spitalul Județean Brasov, secția Neurochirurgie et4 …Infirmierele sunt și ele ce trebuie. Dacă acum 2 ani la ora 6 tranteau usile, vorbeau tare, acum nu se mai aude nimic”

Next Story

Oktoberfest Brașov 2022. Încep pregătirile pentru o nouă ediție. „Zike Zake, Zike Zak. Grosse eveniment se pregătește la Brașov”