Brașov. Tânăra de 34 de ani dispărută a fost găsită strangulată și îngropată lângă râul Bârsa. Ce spune Poliția

Last Updated on iulie 8, 2022 O tânără de 34 de ani a fost găsită moartă, astăzi, la o săptămână după ce a fost dată dispărută de concubinul ei.

Femeia a fost ucisă de un bărbat de 41 de ani, prin strangulare și a fost îngropată lângă râul Bârsa. Ea ar fi fost omorâtă de la o… neînțelegere, după cum le-a declarat inculpatul anchetatorilor. Femeia practica prostituția, iar bărbatul a abordat-o în acest context.

Brașov. Tânăra de 34 de ani dispărută a fost găsită strangulată și îngropată lângă râul Bârsa. Ce spune Poliția 1

Am lămurit o speță deosebit de complicată în sensul că în noaptea de 1 spre 2 iulie, o persoană de sex feminin a fost ucisă în zona străzii Aron Pumnul, după o neînțelegere cu autorul acestei fapte, după care autorul a preluat victima de pe această stradă cu un cărucior și a dus-o în timpul nopții până în zona fabricii Olympus. În spatele fabricii, în zona râului Bârsa a îngropat-o pentru a ascunde săvârșirea faptei, și în cursul zilei de astăzi a fost identificată de lucrători de poliție, a fost dezgropată, transferată la serviciul de Medicină Legală, unde a fost autopsiată.

În urma autopsiei s-a stabilit că victima a fost strangulată, aceasta fiind cauza decesului, iar la perchezițiile făcute în cursul zilei de astăzi, în casa autorului au fost identificate bunuri personale ale victimei.

Explicația pe care autorul a dat-o la audieri a fost o neînțelegere, în condițiile în care este adevărat că victima practica prostituția. Autorul are antecedente penale, a săvârșit în 2015 o faptă de tâlhărie calificată, a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de închisoare, dar a beneficiat de legea recursului compensatoriu și a fost eliberat condiționat”, a declarat Claudiu Sandu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, potrivit Biz Brasov.

Iată și comunicatul complet remis de IPJ Brașov, prezentat de mytex.ro: „La data de 02 iulie 2022, Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că, la data de 01 iulie 2022, concubina sa, în vârstă de 34 ani, nu a revenit la domiciliu, ulterior, respectiv la data de 04 iulie 2022, acesta exprimându-și acordul pentru mediatizarea cazului.

Din momentul sesizării au fost constituite echipe complexe formate din polițiști specializați în investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale și Secțiile 1-5 Poliție, Serviciului Criminalistic și Serviciului de Investigații Criminale Brașov, care au demarat activități de căutare a persoanei în cauză, precum și activități investigativ-operative procedurale impuse în astfel de cazuri, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, femeia, care își procura mijloacele de existență, practicând în acest scop, raporturi sexuale cu diferite persoane, contra cost, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost agresată fizic de către o persoană de sex masculin, agresiune în urma căreia ar fi intervenit decesul femeii.

În cadrul unui complex de activități investigativ-operative desfășurate în cauză, polițiștii brașoveni au identificat persoana bănuită de săvârșirea faptei, ca fiind un bărbat, în vârstă de 41 ani care, ulterior săvârșirii faptei, ar fi procedat la ascunderea cadavrului.

Având în vedere aspectele anterior menționate, precum și elementele constitutive ale faptei, dosarul penal întocmit a fost declinat spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, activitățile fiind desfășurate, sub delegarea procurorului de caz, de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni contra vieții și a unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

La data de 08 iulie 2022, polițiștii au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la trei adrese din județul Brașov, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe bunuri, asupra cărora există suspiciunea rezonabilă că ar aparține victimei.

De asemenea, polițiștii brașoveni au identificat cadavrul femeii, acesta fiind preluat și transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov, pentru efectuarea autopsiei și stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor survenirii decesului.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov continuă activitățile procedurale în vederea probării întregii activități infracționale în cadrul dosarului penal întocmit, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție legală.

La activitățile desfășurate în cauză au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, Secțiile 1-5 Poliție, Serviciul Criminalistic Brașov, Serviciul pentru Acțiuni Speciale Brașov, precum și polițiști specializați cu câine de urmă din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Brașov“.

Previous Story

O fostă gară istorică din municipiul Brașov, scoasă la vânzare. 190.000 de euro

Next Story

Brașov. Tânăra mămică a 5 copii ucisă cu sânge rece de un individ care a beneficiat de recursul compensatoriu