O fostă gară istorică din municipiul Brașov, scoasă la vânzare. 190.000 de euro

Last Updated on iulie 8, 2022 În Brașov se vinde o clădire emblemă a orașului, cunoscută drept „Gara Stațiunii Noua”. Imobilul construit la începutul anilor 1900, își caută noi proprietari, iar prețul cerut de cumpărători este de 190.000 de euro, relatează Brașov.net.

Casa este situată pe strada Gării Noua și are o suprafață de 118 metri pătrați, iar terenul se întinde pe 775 de metri pătrați. Curtea este brăzdată de iarbă și o mulțime de pomi fructiferi.

O fostă gară istorică din municipiul Brașov, scoasă la vânzare. 190.000 de euro 1

După ce a fost transformată în locuință, fosta Gară Noua a fost recompartimentată la interior. Casa are acum 4 camere, o bucătărie, o baie, un hol și un pod mansardabil. Potrivit anunțului postat pe site-ul imobiliare.ro imobilul este branșat la toate utilitățile: curent, gaz, apă și canalizare.

Imobilul este încărcat de istorie. În urmă cu peste un secol aici a fost înființată linia Brașov – Satulung, perioadă în care satul Noua a fost transformat în stațiune climaterică de vară, potrivit G4Media.

O fostă gară istorică din municipiul Brașov, scoasă la vânzare. 190.000 de euro 2

În apropierea gării se găseau câteva pensiuni și vile, un hotel, dar și numeroase spații de recreere. Aerul ozonat al pădurilor de brad, apa curată a izvoarelor și peisajul spectaculos atrăgeau turiști din toate colțurile țării.

Previous Story

Percheziţii la hoţi din ATM-uri din Braşov

Next Story

Brașov. Tânăra de 34 de ani dispărută a fost găsită strangulată și îngropată lângă râul Bârsa. Ce spune Poliția