Turiştii care urcă pe Transfăgărăşan pot vedea în timp real cum este la Cota 2000. „Camera web îi ajută pe turişti să vadă, live, starea vremii”

Last Updated on iunie 22, 2022 Din această vară, turiștii nu vor mai fi nevoiți să meargă la noroc pe Transfăgărăşan. Vor putea vedea live care este starea drumului, dacă sunt blcoaje. Transfăgărăşanul a fost redeschis circulaţiei la 15 iunie.

Mai exact, pot urmări în timp real, graţie unei camere web, imaginile pe care le văd cu ochiul liber salvatorii de la Baza Salvamont Argeş – Cota 2000, bază poziţionată de-a lungul drumului montan, într-o curbă dinaintea intrării în tunelul Bâlea, la aproximativ trei kilometri de Lacul Bâlea.

Turiştii care urcă pe Transfăgărăşan pot vedea în timp real cum este la Cota 2000. „Camera web îi ajută pe turişti să vadă, live, starea vremii” 1

Turiştii nu trebuie decât să acceseze camera web (Webcam Salvamont Arges Cota 2000 Transfagarasan (roxy-world.ro) şi să decidă dacă fac sau nu drumul.

„Îmi doream de mult să avem aşa ceva la Cota 2000. Camera web îi ajută pe turişti să vadă, live, starea vremii, ceea ce e foarte important. Pot să vadă dacă este sau nu este zăpadă, pot să vadă cât de aglomerat e traficul, pentru că am ţinut să prindem şi şoseaua… Dacă eşti pe undeva pe la Cârţişoara sau pe la baraj şi vrei să treci Transfăgărăşanul, te uiţi mai întâi, iar dacă vezi că e foarte aglomerat şi se circulă foarte greu sau drumul e blocat, mai amâni”, explică, pentru „Adevărul”, Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeş.

Investiţia reprezintă o sponsorizare, Serviciul Salvamont asigurând doar curentul electric care alimentează camera. „Streamingul e asigurat de sponsorul care găzduieşte camerele”, mai spune Ion Sănduloiu, potrivit oradesibiu.ro.

Alte două camere web oferă, pe acelaşi site, imagini live de la Cabana Bâlea Lac (cu vedere spre Lacul Bâlea şi Telecabina Bâlea Lac) şi de la Telecabina Bâlea Lac (cu vedere spre Transfăgărăşan).

Previous Story

Brașov. Mergi? Trei festivaluri, la Făgăraș, în luna august

Next Story

Brașov. O tânără de 23 de ani a fost agresată sexual în pasajul de la Gara Mare