Brașov. Mergi? Trei festivaluri, la Făgăraș, în luna august

Last Updated on iunie 22, 2022 Brașovenii și turiștii sunt invitați în luna august la Făgăraș unde au loc 3 festivaluri.  Zilele Făgărașului, MEDFEST și Trei seri culturale în inima României.

𝟮𝟬-𝟮𝟭 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁
După doi ani de pauză, Zilele Făgărașului revin pe stadionul municipal. Evenimentul va avea loc sâmbătă și duminică, 20-21 august. Prima zi este dedicată folclorului și vor urca pe scenă, începând cu ora 14:00: artiști locali, ansambluri din municipiu și Țara Făgărașului, orchestra Casei de Cultură, Ovidiu Homorodean, Mirela Mănescu Felea, Lavinia Goste și Marius Zorilă cu orchestra, informează observatorulbv.ro.

Brașov. Mergi? Trei festivaluri, la Făgăraș, în luna august 1

„Mi-ai spus «aprinde-te!» și m-am aprins/ Când te-ai întors, eu te-am cuprins” sunt versurile pe care le vom fredona împreună a doua zi, când se schimbă registrul muzical. Duminică, începând cu ora 16.00, publicul îi va putea urmări pe: DJ Popix, ICAR, The ROCK, Semnal M, George Rotaru. Totul va culmina cu super-concertele susținute de Elena Gheorghe și Carla`s Dreams, urmate de un foc de artificii spectaculos.

𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐝𝐞: Casa de Cultură, Primăria și Consiliul Local Făgăraș, Centrul de Informare și Promovare Turistică Făgăraș.

𝟮𝟲-𝟮𝟴 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁

Cavaleri cu spade și topoare vor intra în Cetatea Făgăraș, la prima ediție a MEDFEST. Tabere și spectacole de dans medieval, expoziție de arme într-un decor specific, spectacole de teatru – sunt doar câteva dintre activitățile care vor avea loc în perioada 26-28 august, în cadrul festivalului medieval găzduit de unul dintre cele mai importante obiective turistice din România.

Localnicii și turiștii vor asista la lupte demonstrative, vor putea prelucra fierul și alte materiale în cadrul unor ateliere creative, vor putea lua lecții de mânuire a armelor, de duel sau dans. Atmosfera va fi încinsă de acrobații cu foc și nu vor lipsi statuile vivante sau jocurile și concursurile dedicate copiilor, potrivit salutfagaras.ro.

𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌𝐔𝐋 𝐂𝐎𝐌𝐏𝐋𝐄𝐓 𝐚𝐥 𝐌𝐄𝐃𝐅𝐄𝐒𝐓 va fi publicat la începutul lunii august.

𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐝𝐞 Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Făgăraș.

𝟮𝟲-𝟮𝟴 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁
Parcul central se transformă din nou în spațiu de agrement pentru „Trei seri culturale în inima României”. Aflat la a doua ediție, evenimentul se va desfășura în aceeași perioadă cu MEDFEST, însă în Piața Republicii. Atmosfera relaxantă va fi asigurată de interpreți de muzică jazz și folk, iar un spectacol de mimă o va completa.
Spectatorii îi vor vedea și asculta în cadrul evenimentului pe: Traffic Strings, Soul Serenade & Alexandru Olteanu, Walter Ghicolescu, actorul George Ciolan, DJ Popix și DJ Dropside.

𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐝𝐞 Casa de Cultură Făgăraș, cu sprijinul Consiliului Județean Brașov.

Previous Story

Spitale mai sigure în Brașov. 900.000 de euro vor fi investiți în montarea unor sisteme de detectare și alarmare la incendiu

Next Story

Turiştii care urcă pe Transfăgărăşan pot vedea în timp real cum este la Cota 2000. „Camera web îi ajută pe turişti să vadă, live, starea vremii”