Spitale mai sigure în Brașov. 900.000 de euro vor fi investiți în montarea unor sisteme de detectare și alarmare la incendiu

Last Updated on iunie 22, 2022 Consiliul Județean anunță investiții de 900,000 de euro pentru ca spitalele din Brașov să nu ia foc, așa cum au luat foc alte spitale din țară.

Vor fi realizate și lucrări de reabilitare, modernizare şi extindere a infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și a infrastructurii de fluide medicale. În momentul de faţă, majoritatea clădirilor în care funcţionează spitalele brașovene nu dispun de sisteme care să detecteze concentrația de oxigen. Chiar dacă sunt disponibile detectoare mobile de oxigen, dezavantajul lor este că fiind mutate dintr-o încăpere în alta, concentrația de oxigen nu poate fi monitorizată corespunzător pe o perioadă mai lungă de timp, anunță brasov.net.

Spitale mai sigure în Brașov. 900.000 de euro vor fi investiți în montarea unor sisteme de detectare și alarmare la incendiu 1

În lipsa unui sistem de urmărire permanentă a concentrației de oxigen, există riscul de producere a unor evenimente nedorite care pot determina rănirea sau chiar decesul pacienților. Standardele Uniunii Europene și ale Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate recomandă existența detectoarelor de oxigen în toate spațiile în care există surse de oxigen, iar oportunitatea oferită de POIM 2014-2020 vine în întâmpinarea nevoilor spitalelor de a asigura o capacitate adecvată de îngrijire și tratament, în condiţii de deplină siguranţă pentru pacienţi.

„Modernizarea infrastructurii unităţilor spitaliceşti din subordinea CJ Braşov a fost şi rămâne o constantă a preocupărilor noastre. Numeroasele incendii izbucnite în spitalele din ţară având drept cauză reţele vechi şi instalaţii suprasolicitate au generat pierderi de vieţi omeneşti care ar fi putut fi evitate, dacă sistemele de detecţie a nivelului crescut de oxigen, precum şi de alertare în caz de incendiu ar fi fost funcţionale.

Prin intermediul acestui proiect, la care contribuţia noastră din bugetul local al judeţului Braşov va fi una semnificativă, dorim să ne asigurăm că asemenea tragedii sunt evitate în spitalele noastre.

Am fundamentat foarte bine necesitatea proiectului, pe baza unui studiu de oportunitate care a evidenţiat modul cum vor fi structurate instalaţiile şi câţi senzori vor fi necesari la fiecare dintre imobile. În momentul în care este detectată o creştere a nivelului de oxigen într-o încăpere, instalaţia opreşte automat alimentarea cu electricitate şi gaz, iar pericolul de incendiu sau explozie este evitat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, citat de newsbv.ro.

Previous Story

Pericol pe drumul ce leagă Braşovul de Buzău. Câteva stânci stau să cadă pe șosea

Next Story

Brașov. Mergi? Trei festivaluri, la Făgăraș, în luna august