Pericol pe drumul ce leagă Braşovul de Buzău. Câteva stânci stau să cadă pe șosea

Last Updated on iunie 22, 2022 Şoferii sunt avertyizați de pericolul căderii de stânci pe șoseaua care leagă Brașovul de Buzău, pe DN 10, pe segmentul dintre kilometrul 79+950 şi borna de la kilometrul 80, în zona barajului Siriu. Concluzia aparţine experţilor de la Secţia de Drumuri Naţionale Buzău, care au alertat autorităţile.

Potrivit acestora, pe versant se găsesc mai multe blocuri de stâncă de dimensiuni medii, aflate în instabilitate, care se pot rostogoli pe şosea, anunță Adevarul.  În urma evaluării la faţa locului, efectuată de reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Gospodărire a Apelor şi de la Secţia Drumuri Naţionale Buzău, s-a decis ca situaţia ivită pe DN 10 să fie discutată joi în şedinţa CJSU Buzău.

Pericol pe drumul ce leagă Braşovul de Buzău. Câteva stânci stau să cadă pe șosea 1

Deocamdată, segmentul de drum expus pericolului este protejat cu două rânduri de parapet. De asemenea, îndepărtarea fluxului de circulaţie de marginea versantului a fost una dintre primele măsuri menite să crească siguranţa traficului în zonă.

”În urma analizei pe care am făcut-o, astăzi, la kilometrul 80, împreună cu grupul de lucru, am constatat că primul din cele două rânduri de parapeţi de beton a fost deteriorat în proporţie de 30-40 %, din cauza anrocamentelor care s-au desprins de pe versant în ultimele luni. Aşadar, problema e reală, căderile de pietre continuă. În plus, e vizibilă apariţia fisurilor în câteva blocuri de stâncă ce stau să se desprindă de pe versantul aflat pe marginea şoselei”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

Pericol pe drumul ce leagă Braşovul de Buzău. Câteva stânci stau să cadă pe șosea 2

Prefectul Buzăului a menționat faptul că acolo sunt prevăzute lucrări tocmai pentru că este vorba despre o zonă în care cad periodic pietre de pe versanți.

”Acolo, fix în acea zonă, este un contract care, din informațiile mele, deja a fost atribuit. Este un contract pentru montare de plase pe versanți, dar e și discuție pentru că pe o bucată de 60 de metri ar trebui făcută și o copertină, de la km 81. Acum sunt prevăzute niște lucrări, de ranguire și montare de plase pe versanți”, a spus Daniel Țiclea pentru sansanews.ro.

La această oră, circulaţia pe DN 10 Buzău-Braşov, la kilometrul 80, în zona Siriu, se desfăşoară normal, fără a se impune măsuri suplimentare de restricţionare a traficului.

Previous Story

Brașovul afectat. Zeci de trenuri vor fi anulate temporar, în toată țara.

Next Story

Spitale mai sigure în Brașov. 900.000 de euro vor fi investiți în montarea unor sisteme de detectare și alarmare la incendiu