(Foto) Prima grădină urbană dintr-un spațiu public din Brașov, amplasată în Piața Unirii

Last Updated on iunie 20, 2022 Prima grădină urbană dintr-un spațiu public din Brașov a fost amplasată în Piața Unirii. Grădina urbană Food Wave, care poate fi utilizată ca și mobilier urban, este preluată ca și idee de la municipalitatea din Milano și are forma unui octogon.

Grădina a fost amenajată după participarea celor 30 de tineri, timp de 5 zile, la o tabără, unde pe parcursul atelierelor s-au familiarizat cu proiectul și au aflat o serie de informații despre mediul înconjurător, impactul schimbărilor climatice și comunicarea în era digitală.

(Foto) Prima grădină urbană dintr-un spațiu public din Brașov, amplasată în Piața Unirii 1 (Foto) Prima grădină urbană dintr-un spațiu public din Brașov, amplasată în Piața Unirii 2

Scopul proiectului este ca ei să devină viitori activiști care să comunice mai departe ceea ce au învățat.

Astfel, ei au plantat răsadurile de plante aromatice în cele 8 corpuri mobile care, unite, formează ansamblul unui octogon. Designul și realizarea octogonului a fost realizată de echipa de arhitecți Buildingman.

(Foto) Prima grădină urbană dintr-un spațiu public din Brașov, amplasată în Piața Unirii 3 (Foto) Prima grădină urbană dintr-un spațiu public din Brașov, amplasată în Piața Unirii 4 (Foto) Prima grădină urbană dintr-un spațiu public din Brașov, amplasată în Piața Unirii 5 (Foto) Prima grădină urbană dintr-un spațiu public din Brașov, amplasată în Piața Unirii 2

Prin parteneriatul încheiat cu Primăria Municipiului Braşov, gradina urbană Food Wave va rămâne amplasată pentru o perioadă în Piața Unirii.

Previous Story

Sanie de vară în Poiana Brașov. Două trasee: unul printre copaci, altul cu o mai bună panoramă

Next Story

(Foto) ISU Brasov la Orăselul copiilor din cartierul Avangarden Bartolomeu. „Ne bucurăm că am reusit din nou să le aducem zâmbetele pe față copiilor”