Sanie de vară în Poiana Brașov. Două trasee: unul printre copaci, altul cu o mai bună panoramă

Last Updated on iunie 20, 2022 Primăria Braşov a primit două propuneri pentru realizarea viitoarei atracții a stațiunii Poiana Brașov. Proiectul prin care în Poiana Brașov urmează să se organizeze curse cu sania pe timpul verii a ajuns la faza alegerii traseului.

Sania de vară va fi pe amenajată pe partea stângă a Pârtiei Bradul din Poiană, însă sunt luate în calcul două variante de traseu, ambele cu acces la pistă în apropierea staţiei inferioare a telecabinei Capra Neagră.

Sanie de vară în Poiana Brașov. Două trasee: unul printre copaci, altul cu o mai bună panoramă 1

Una dinte variante de traseu prevede ca săniile să treacă şi printre copaci. Cealaltă variantă prevede mai multe zone de întoarcere (sub forma unor spirale), care oferă o mai bună panoramă, dar fără a trece prin pădure, informează g4media.ro.

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a anunţat că în zilele viitoare, proiectantul va trebui sa revină cu o evaluare a avantajelor şi dezavantajelor pentru ficare traseu, o evaluare a costurilor şi a timpului de amortizare, precum şi un studiu comparativ cu celelalte sănii de vară construite sau amenajate din ţara noastră.

„Poiana Brașov este cea mai vizitată stațiune montană iarna, am avut peste 2 milioane de treceri prin turnicheți în cadrul ultimului sezon de schi, însă ne dorim ca Poiana să fie vie pe tot parcursul anului.

Pentru a transforma Poiana într-o stațiune de 4 anotimpuri, pe lângă traseele de mountain biking la care se lucrează, am primit 2 variante de proiect de Alpine Coaster, urmând să decidem asupra proiectului final”, a transmis primarul Allen Coliban.

Previous Story

Brașov. Prea beată pentru trotinetă. La doar 20 de ani a căzut pe stradă, în timp ce conducea o trotinetă electrică

Next Story

(Foto) Prima grădină urbană dintr-un spațiu public din Brașov, amplasată în Piața Unirii