Brașov. Afaceristul Ioan Neculaie nu scapă de pușcărie. ICCJ i-a respins recursul în casație și va extrădat din Grecia

Last Updated on iunie 23, 2022 Ioan Neculaie, fost patron al FC Brașov, va fi adus în țară din Grecia pentru a executa o condamnare de 2 ani și 2 luni de închisoare. El fugise în Grecia pentru a aștepta ca Înalta curte să-i anuleze condamnarea, prin recursul în casație.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție nu au găsit însă motive pentru a lua în discuție o anulare a pedepsei sau rejudecarea dosarului său. „Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Neculaie Ioan împotriva deciziei penale nr. 62/AP din 21 ianuarie 2022, pronunţate de Curtea de Apel Braşov”, au decis judecătorii instanței supreme, miercuri, informează impact.ro.

Brașov. Afaceristul Ioan Neculaie nu scapă de pușcărie. ICCJ i-a respins recursul în casație și va extrădat din Grecia 1

Mai mult, Ioan Neculaie trebuie să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia este definitivă, astfel că omul de afaceri mai pierde o cale prin care spera să ajungă la anularea condamnării.

Ioan Neculaie (65 de ani) a fost condamnat în 21 ianuarie 2022, de Curtea de Apel Brașov, la 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Plecat din țară la momentul condamnării, Ioan Neculaie a fost dat în urmărire internațională și prins pe 29 ianuarie, la Salonic, unde se ascundea într-o zonă rezidențială de lux. Ajuns în fața judecătorilor eleni, aceștia au decis definitiv că poate fi extrădat în România.

Neculaie a plecat în Grecia, însă autorităţile din această ţară au decis că el poate fi extrădat în România. Decizia instanţelor din Republica Elenă este definitivă, însă demersurile pentru aducerea celui care a deţinut uzina Roman nu au fost finalizate, informează adevarul.ro.

Ioan Neculaie va executa doar un an şi jumătate de închisoare, deoarece a stat în arest preventiv 36 de zile şi în penitenciar alte 7 luni.

Cum a ajuns Ioan Neculaie la a treia condamnare definitivă

Ioan Neculaie are de executat 2 ani și 2 luni de închisoare, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Mai exact, pentru că a tras cu o armă de vânătoare în roțile maşinii sale, pentru că s-ar fi enervat că angajatul său care trebuia să îi pregătească autoturismul nu a văzut că o roată avea pană.

Pedeapsa pentru acestă faptă a fost de opt luni de închisoare, dar Ioan Neculaie mai avea o condamnare din trecut, de doi ani de închisoare, tot pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pentru care a stat în închisoare din noiembrie 2017 până în iulie 2018.

Pentru că mai avea de executat un an și patru luni din pedeapsa veche, instanța i-a anulat eliberarea condiționată și a adăugat la condamnarea de opt luni și acest rest de pedeapsă.

”Constată că fapta dedusă judecăţii face parte din infracţiunea continuă de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, săvârşită în perioada mai 2006 – 28.01.2016. (…) Anulează liberarea condiţionată acordată inculpatului prin sentința penală nr. 918/2018 a Judecătoriei Braşov”, a decis Curtea de Apel Brașov în ianuarie 2022.

În pedeapsa de 2 ani de închisoare pe care a primit-o în 2017 erau comasate de fapt 2 condamnări, una de 6 luni și cealaltă de 1 an şi 6 luni. Curtea de Apel Brașov le-a adăugat pe fiecare în decizia din ianuarie 2022 și a decis ca Ioan Neculaie să execute nu 8 luni, pedeapsa pentru ultima sa faptă, ci 2 ani și 2 luni, pentru toate cele trei condamnări.

”Include în conţinutul infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi activitatea infracţională desfăşurată în intervalul 23.05.2013-28.01.2016 şi, în baza art. 342 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 75 alin. 2 lit. b, art. 76 alin. 1 C.p. şi cu aplic. art. 44 C.p. condamnă inculpatul Neculaie Ioan la pedeapsa de 8 luni închisoare (faptă săvârşită în intervalul mai 2006 – 28.01.2016).

Menţine dispoziţia din sp. nr. 1137/2017 a Judecătoriei Braşov privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului prin sp. nr. 310/2012 a Jud. Braşov, pedeapsă care se execută alăturat celei stabilite prin prezenta, respectiv 8 luni închisoare, în final inculpatul urmând a executa pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare”, potrivit deciziei definitive din ianuarie 2022.

Din cei 2 ani și 2 luni de închisoare vor fi scăzute 36 de zile cât a stat în arest preventiv, în februarie-martie 2016, dar și perioada cât a stat în penitenciar, din 24 noiembrie 2017 până pe 20 iunie 2018.

Previous Story

Brașov. O tânără de 23 de ani a fost agresată sexual în pasajul de la Gara Mare

Next Story

Întâlnire cu ursul în Poiana Brașov. Silviu: Bucuriile vieţii la Braşov. Pleci cu bicicleta să bei o bere la cabană şi te întâlneşti cu vecinul ieşit la păscut”