Oficial. NU se va zbura de pe Aeroportul Brașov din noiembrie! Declarații șeful Aeroportului

Last Updated on mai 10, 2022 Aeroportul Brașov nu va fi gata în noiembrie, așa cum au precizat în numeroase rânduri autoritățile. Mai mult, primul zbor va avea loc abia după 6 luni de la finalizare.

Promovarea curselor și vânzarea primelor bilete pentru companiile care vor opera la Aeroportul Internațional Brașov trebuie făcute cu șase luni înainte de lansarea programului de zbor, deocamdată nefiind posibilă anunțarea unei date exacte :

Oficial. NU se va zbura de pe Aeroportul Brașov din noiembrie! Declarații șeful Aeroportului 1

,,Suntem într-un stadiu foarte avansat, practic partea de infrastructură de aeroport este aproape gata, miercuri avem recepția la balizaj, pe 25 aprilie am avut recepția finală la terminalul de pasageri, în lunile următoare finalizăm tot ce înseamnă lucrările la aeroport.

Pe partea de navigație aeriană, am recepționat procedurile satelitare și am început lucrul la procedurile de zbor, după ce acestea se termină definim spațul aerian. Prin iulie-august vin echipamentele de radio navigație ILS (n.r sistem de aterizare instrumentală) și partea de turn virtual, Brașovul va fi dirijat de la Arad, remote tower, în urma selecției Romatsa.

Urmează partea de verificare zbor și partea de publicarea proceduri, iar dacă discutăm despre primele zboruri, asta o să stabilim cu companiile aeriene…există un timinig…una este finalizarea infrastructurii, alta este primul zbor. Practic îți trebuie șase luni înainte de primul zbor să vinzi biletele, să promovezi cursele. Nu pot să vă spun o dată exactă”, a declarat  Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Brașov la conferința Smart City Brașov, potrivit economedia.ro.

România va avea un nou aeroport în județul Galați. Îl vor construi mai repede decât Brașovul?

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunțat luni, că Autoritatea Aeronautică Civilă din România a avizat construcţia unui aeroport la Galaţi.

Noi paşi pentru ca aeroportul să devină realitate
Specialiştii au efectuat expertizele în ceea ce privește condiţiile de vânt şi precipitaţii, numărul de ore de ceaţă, precum și numărul de ore de soare, iar Consiliul Judeţean Galaţi va începe procedurile de licitaţie pentru studiul de fezabilitate a aeroportului, potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, scrie B1Tv.

„Am primit un răspuns favorabil şi de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România, astfel că ne pregătim deja să facem noi paşi pentru ca aeroportul să devină realitate. Lucrăm împreună cu ai noştri colegi de la Consiliul Judeţean Brăila, cu care avem încheiat un parteneriat serios în această privinţă, iar toate aceste proceduri se derulează prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport, din care mai fac parte şi consiliile judeţene de la Ialomiţa şi Călăraşi”, a scris, luni, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Previous Story

Brașov. A murit medicul Ionel Moldovan

Next Story

Brașov. Femeie lovită la coloană după ce a căzut într-un autobuz RATBV de pe linia 17