Video Brașov. Incendiul din Bartolomeu a fost lichidat. Pompierii s-au luptat 7 ore cu flăcările

Last Updated on aprilie 30, 2022 După mai bine de 7 ore de luptă cu flăcările, cei peste 100 de pompieri care au luat parte la misiune au reușit să lichideze incendiul violent din Bartolomeu.

„Au ars mai multe construcții modulare în care se aflau depozitate materiale textile pe o suprafață de aproximativ 3000 de metri pătrați. După aproximativ 7 ore de luptă cu flăcările incendiul a fost lichidat. 

Video Brașov. Incendiul din Bartolomeu a fost lichidat. Pompierii s-au luptat 7 ore cu flăcările 1

Pe tot parcursul nopții au mai rămas la fața locului două autospeciale de stingere pentru a supraveghea zona afectată de flăcări. Din fericire, în urma incendiului nu s-au înregistrat victime”, a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, citat de brasov.net.

Flăcările au izbucnit puţin după ora 19:00, într-o piaţă din cartierul braşovean Bartolomeu. Cauza nu este cunoscută, încă. Însă focul s-a extins în doar câteva minute pe o suprafaţă uriaşă. Toţi pompierii din oraş au fost mobilizaţi.

Incendiul a cuprins o zonă în care erau depozitate cantităţi uriaşe de haine uzate. Pentru stingerea acestora, pompierii din Braşov primesc sprijin de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din Covasna și Prahova.

Comercianţii abia dacă au avut timp să se pună la adăpost. De la materialele textile s-a degajat un nor uriaş de fum. Autorităţile au emis o avertizare prin RO ALERT prin care locuitorii din zonă au fost sfătuiţi să închidă ferestrele şi să nu se apropie, informează observatornews.ro.

Din fericire nu au existat victime, însă intervenţia a fost dificilă şi contratimp. Pompierii au scos din foc 30 de butelii şi au răcit o conductă de gaz din zona incedniului pentru a preveni o explozie.

“În momentul de faţă este totul sub control, zona este răcită şi în momentul de faţă nu mai avem acest pericol însă se răceşte în continuare ţeava de gaz pentru ca să nu ne producă evenimnte neplăcute”, a declarat Lucian Marciu, inspector șef ISU Brașov.

Incendiul a afectat o suprafaţă de 3000 de metri pătraţi. Mai bine de 100 de pompieri au acţionat pentru a lichida flăcările. Mulţi dintre ei au rămas toată noaptea la faţa locului, pentru a strânge bucăţile de tablă rămase de la chioşcuri, sub care pot rămâne focare.

Previous Story

Irina, o mamă a doi copii din Braşov, a fost împuşcată direct în inimă

Next Story

Alertă alimentară la Carrefour și Metro Brașov! Pepene cu pesticide. ANSVSA: „Vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați în magazine”