Brașov. Restricții de circulație pentru Parada Junilor Brașoveni

Last Updated on aprilie 27, 2022 Brașovenii și turiștii sunt invitați duminică la Parada Junilor Brașoveni.

215 călăreți vor defila în Duminica Tomii, pe 1 mai, pe traseul deja consacrat: Piaţa Unirii – str. Mureşenilor – Prefectură – str. Republicii – Piața Sfatului – Poarta Șchei – Piaţa Unirii – Pietrele lui Solomon. Plecarea junilor din Piața Unirii se va face la ora 11.00, iar sosirea la Pietrele lui Solomon, unde junii vor descăleca și se vor duce la locurile rânduite pentru fiecare ceată, pentru a petrece alături de prieteni și de toți cei care doresc.

Brașov. Restricții de circulație pentru Parada Junilor Brașoveni 1

Restricțiile de circulație propuse spre aprobare Comisiei de circulație sunt aceleași ca și în anii trecuți, astfel:

Începând cu ora 7.30, pe tot parcursul zilei – va fi blocat accesul auto spre Pietrele lui Solomon, din Piaţa Unirii. Riveranilor li se va permite accesul între Piaţa Unirii şi str. Podul Creţului până la ora 10.00 şi după ora 14.00;
Ora 10.00 – va fi blocat accesul auto spre Piaţa Unirii – în dreptul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie (Maternitate); Şirul Gheorghe Dima, str. Constantin Brâncoveanu str. Prundului şi str. C-tin Lacea vor fi închise;
Ora 10.30 – va fi blocat accesul auto pe str. Mureşenilor;
Ora 11.15 – accesul auto pe b-dul Eroilor va fi închis;
Ora 11.00 – Coborârea Junilor din Piaţa Unirii.
Şi anul acesta, a fost propusă restricţionarea traficului auto pe strada Constantin Lacea, de la intersecţia cu strada Luca Arbore şi până spre Piaţa Unirii, în intervalul 9.45 – 11.00, accesul fiindu-le permis doar riveranilor.

Până la trecerea grupurilor de juni pe bulevardul Eroilor, va fi interzisă parcarea autoturismelor în parcarea situată în dreptul Parcului Titulescu, până la trecerea de pietoni de la Modarom. Închiderea accesului în această parcare se va face de sâmbătă seară, după ce, pe tot parcursul zilei, polițiștii locali îi vor înștiința pe cei care își parchează mașinile în această parcare cu privire la necesitatea eliberării locurilor de parcare în cursul zilei de sâmbătă, anunță brasov.net.

Reprezentanţii Asociaţiei „Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi”, care organizează Parada Junilor din 1 mai, au reclamat marți, într-o conferinţă de presă, că preţul de închiriere a cailor a crescut foarte mult. Iar o parte din vină o poartă jurnaliștii, care prezintă datele financiare ale acțiunilor, scrie Bună Ziua Brașov.

Unul dintre reprezentanţii asociaţiei, Şerban Şovăială, a declarat că un motiv pentru aceste creşteri ar fi că presa a prezentat cheltuielile defalcate pentru parada junilor, aşa cum au fost aprobate de Consiliul Local Braşov, iar proprietarii de cai au aflat care sunt tarifele şi au crescut preţurile. El a mai spus că, „închirierea unui cal costă 500 – 800 lei, dar se poate ajunge şi la această cifră în euro”.

În aceste condiţii, el le-a recomandat puţinilor jurnalişti prezenţi la conferinţa de presă să nu mai publice sumele defalcate pentru Parada Junilor şi doar totalul alocat pentru evenimentele din Duminica Tomii.

Pentru parada călare din cadrul „Sărbătorii Junilor” din acest an, Consiliul Local Brașov a aprobat un buget de 172.000 de lei (câte 800 de lei pentru fiecare dintre cei 215 călăreţi).

Previous Story

4 restaurante amendate și unul închis de inspectorii sanitari la AFI Braşov

Next Story

Sorin Susanu, fostul șef OPC Brașov, a făcut plângere la Poliție după ce a fost amenințat și înjurat în propriul birou de patronul unui restaurant pe care l-a închis, la Galați