4 restaurante amendate și unul închis de inspectorii sanitari la AFI Braşov

Last Updated on aprilie 21, 2022 Mai multe unităţi aflate în incinta mall-ului AFI din Braşov au fost verificate de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov. Aceștia au găsit mai multe nereguli, motiv pentru care au aplicat sancţiuni şi au închis un fast-food.

„Au fost aplicate 4 sanţiuni, în valoare de 31.200 lei, şi închisă o unitate de tip fast-food. Neconformităţi au fost identificate în zona implementării procedurilor de bună practică de igienă, lipsa unui program de autocontrol, condiţii, neîntreţinerea spaţiilor de lucru şi trasabilitate, prin etichetare în etapele de producţie, defectuoasă”, a explicat Irina Holerga, director DSVSA Braşov, citată de bzb.ro.

4 restaurante amendate și unul închis de inspectorii sanitari la AFI Braşov 1

Controalele efectuate la finalul zilei de marţi, 19 aprilie, au vizat 9 unităţi de tip fast-food şi restaurante. Verificările vor continua în zilele următoare, când vor viza, în special, locurile în care se comercializează produse specifice sărbătorilor de Paşte.

ANPC a închis o fabrică de procesare a laptelui din județul Brașov

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov au verificat mai multe unități alimentare din județ în preajma Sărbătorilor Pascale, printre care și o fabrică de lapte.

În urma constatării unor nereguli legate de tratamentul termic al laptelui, fabrica de procesare a fost închisă temporar.

Totodată, controalele desfășurate de lucrătorii DSVSA au dus la descoperirea mai multor situații neconforme, sancționate cu amenzi, iar în cazul procesatorului de lapte, acesta a avut parte de o sancțiune complementară, a menționat drectorul executiv al DSVSA Brașov, Irina Holerga, potrivit agrointel.ro

”La această unitate de procesare a laptelui am găsit probleme, în ceea ce privește tratamentul termic al laptelui. Tot în urma controalelor am retras de la comercializare 495 de cofraje cu ouă, despre care pot să vă spun că puteau pune în pericol sănătatea oamenilor. În total, în urma verificărilor din aceste săptămâni am aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 105.000 de lei”, a declarat dr. Irina Holerga, director executiv DSVSA Brașov.

În total, de la constituirea comandamentului pentru sărbătorile de Paște au fost verificate 152 de unități alimentare din județul Brașov.

Previous Story

Marian Godină o critică pe Elena Udrea: ”Zeci de mii de mame pleacă din țară să muncească, nu pentru a fura!”

Next Story

Brașov. Restricții de circulație pentru Parada Junilor Brașoveni