Se închid? Facturi uriașe la gaz pentru hotelurile din Poiana Brașov

Last Updated on februarie 21, 2022 Obligată de criza energetică, România este la un pas de a importa modelul de turism din Grecia. Deschis vara, închis iarna. Costurile de încălzire sunt uriașe.

Unul din hotelurile mari din Poiana Brașov a primit facturi uriașe la utilități pe luna decembrie, de aproape 500.000 de lei, 400.000 de lei fiind doar factura către furnizorul de gaze naturale. Anunțul a fost făcut de Roxana Cojocea, preşedintele Asociaţiei de Turism Poiana Braşov, asociaţie care numără 32 de membri. Aceasta a mai spus, pentru BizBrașov, că facturile sunt asemănătoare la hotelierii mari din Poiana Brașov.

Se închid? Facturi uriașe la gaz pentru hotelurile din Poiana Brașov 1

Cojocea a mai explicat că în aceste condiții hotelierii s-au văzut nevoiți să majoreze tarifele. „Ele au fost crescute preventiv, nu cu mult, pentru că oricum ne aflăm în situaţia pandemică, însă linia va fi trasă după aceste trei luni de iarnă, în care estimarea iniţială va fi confirmată de valoarea totală a facturilor primite la energie, valoare căreia i se vor adăuga şi celelalte majorări din piaţă la produsele pe care le achiziţionăm de la furnizorii noştri, majorări ale preţurilor cauzate de situaţia din energie”, spune Cojocea, fost consilier local.

Peste 80% din hotelurile din Sighișoara, închise din cauza facturilor mari la energie

Peste 80% din capacităţile mari de cazare din municipiul Sighişoara au fost închise din cauza preţurilor foarte mari la energie, care au dus la triplarea cheltuielilor de întreţinere în această iarnă, majoritatea trimiţând tot personalul în şomaj tehnic, informează Agerpres.

Turismul în lunile de iarnă la Sighişoara este în scădere cam cu 80% faţă de lunile de vară, dar problema este drastică din punct de vedere energetic, suntem aproape în pragul falimentului în privinţa facturilor la energie electrică şi la gaze.

Se închid? Facturi uriașe la gaz pentru hotelurile din Poiana Brașov 2

Este o perioadă în care nu ai încasări, dar ţi se triplează cheltuielile. Cred că foarte mulţi agenţi economici nu vor trece iarna dacă nu se umblă la compensări, fiindcă din luna martie când dă căldura poţi să tot compensezi, fiindcă facturile trebuie plătite la zi. Ultima factură pe care am primit-o este de 41.000 lei, în contextul în care nu am folosit nici măcar 50% din capacitatea de cazare.

Am făcut o cerere de compensare, s-a ajuns la 27.000 lei. Faceţi un calcul şi vedeţi ce creştere uriaşă este: cea mai scumpă factură la gaz din istoria Hotelului Sighişoara a fost de 12.000 lei, iar atunci a fost 100% ocupat (…) Am închis hotelul pentru economia de energie şi cam toţi colegii de breaslă au închis, cam 80%. Noi, consumatorii mari, am închis, 80% din hotelurile mari din Sighişoara sunt închise, dar cei care au rămas deschişi sunt pe pierderi serioase”, a declarat Ioan Lazăr, unul dintre marii hotelieri din Sighişoara, potrivit G4Media.

Constructorul de cartiere, Simon Maurer, a pus ochii pe Poiana Braşov: aparthoteluri şi restaurante în zona restaurantului Stâna Turistică

Dacă hotelurile se închid, asta înseamnă oportunitate de afaceri pentru construcția de apartamente. Un afacerist local deja a simțit schimbarea.

Compania Maurer Imobiliare, care construieşte sub brandurile Avangarden, Maurer Residence şi Maurer Villas, mai multe proiecte rezidenţiale în judeţele Braşov, Constanţa, Sibiu şi Mureş, intenţionează să pătrundă pe segmentul turistic. Firma a obţinut recent un certificat de urbanism pentru realizarea unui plan urbanistic zonal în vederea dezvoltării unui complex turistic format din aparthoteluri şi restaurante în Poiana Braşov, în zona restaurantului Stâna Turistică, anunță Biz Brașov.

Se închid? Facturi uriașe la gaz pentru hotelurile din Poiana Brașov 3

Maurer Imobiliare, companie controlată de antreprenorul Simon Maurer, a depăşit anul trecut pragul de 10.000 de apartamente vândute, un număr care cumulează vânzările în cadrul proiectelor imobiliare din ţară aflate sub semnătura acestui dezvoltator.

Din acest total de 10.000 de apartamente vândute, o proporţie mai mare de 95% este ocupată de către vânzarea apartamentelor în stadiu de proiect. Acest procent semnificativ reprezintă o oglindire a încrederii desăvârşite pe care le-o acordă clienţii. Ei ştiu că promisiunile făcute de Maurer Imobiliare la început de drum au fost, sunt şi vor fi respectate.
În anul 2021 compania a finalizat 23 de imobile, acestea totalizând 1025 de apartamente.

Previous Story

Avioane militare americane deasupra Brașovului. „Cele două avioane americane, pe care multă lume le-a observat pe Flightradar24, au efectuat sâmbătă după-amiază misiuni de realimentare aeriană în zona Brașovului”

Next Story

Video Brașov. Două eleve s-au bătut cu pumnii și picioarele în curtea unui liceu