Brașov. Nevaccinații au voie în supermarketurile din Mall-uri, începând de astăzi, fără certificat verde

Last Updated on februarie 7, 2022 Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, printr-o nouă hotărâre, ca accesul în magazinele alimentare din centrele şi parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor cu respectarea anumitor condiţii.

Hotărârea intră în vigoare astăzi, 7 februarie.

Brașov. Nevaccinații au voie în supermarketurile din Mall-uri, începând de astăzi, fără certificat verde 1

 

Astfel, potrivit Anexei la HCNSU nr.7/2022, se propune ca accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situaţi în centrele şi parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în/din acestea, este asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp din suprafaţa destinată vânzării, pentru fiecare persoană, şi este limitat numărul coşurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces, transmite Agerpres.ro.

Totodată, se prevede ca activitatea cu publicul în centrele şi parcurile comerciale să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află între sfârşitul perioadei de izolare şi până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV-2.

Excepţie de la această regulă fac persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin, dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în/din centrele şi parcurile comerciale.

Previous Story

Cinematograf nou în Brașov. „În premieră veți experimenta tehnologia multi-senzorială 4DX, unde imaginile și sunetul sunt completate de miros și mișcare”

Next Story

Aeroportul Brașov cumpără turn virtual din Suedia. „Suntem practic în linie dreaptă cu funcționarea aeroportului”