Aeroportul Brașov cumpără turn virtual din Suedia. „Suntem practic în linie dreaptă cu funcționarea aeroportului”

Last Updated on februarie 9, 2022 Consiliul Județean a decis să cumpere din Suedia dotările pentru turnul virtual al Aeroportului.

După ce, în 29 decembrie 2021, a fost semnat contractul privind „Asigurarea serviciilor de navigație aeriană la aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav / Realizarea infrastructurii fizice si dotarea acesteia cu echipamente specific”, adjudecat de asocierea UTI Construction and Facility Management (lider)-BOG’ART SRL, zilele acestea, unul dintre subcontractanţi/terţu, Saab Digital Air Traffic Solutions (SDATS) din Suedia, a anunţat că a semnat contractul de livrare a turnului digital, informează mytex.ro.

Aeroportul Brașov cumpără turn virtual din Suedia. „Suntem practic în linie dreaptă cu funcționarea aeroportului” 1

Acesta include un sistem digital Saab (r-TWR) care urmează să fie instalat pe noul aeroport din Braşov, precum şi o sală de control conectată la centrul de control al traficului aerian ROMATSA din Arad, potrivit unui comunicat de presă al companiei suedeze, prezentat de ziare.com.

„Instalarea Saab r-TWR pe aeroportul Brasov-Ghimbav va face ca al doilea aeroport nou construit folosească un turn digital din prima zi. Această soluţie digitală flexibilă, cu o platformă tehnică, va sprijini partenerii noştri din consorţiu, Aeroportul Brasov si ROMATSA, în înfiinţarea primului turn digital operational din România”, a precizat Per Ahl, CEO Saab Digital Air Traffic Solutions.

Soluţia de turn digital de la Saab este o soluţie inovatoare în controlul traficului aerian şi a fost introdusă pentru prima dată în Suedia, iar apoi a fost utilizată şi de aeroporturi din Marea Britanie, Olanda, Germania, Belgia şi SUA, dar şi de către Royal Navy pentru staţiile aeriene din Marea Britanie, mai arată compania.

„Operarea Aeroportului Brașov-Ghimbav din centrul nostru din Arad va fi un pas important în călătoria noastră de inovare la ROMATSA. Controlorii noștri de trafic aerian vor putea oferi servicii pentru aeroport într-un mod sigur, flexibil și eficient. În consorțiu și în Saab, am găsit un furnizor solid și de încredere pentru a implementa turnul digital. Așteptăm cu nerăbdare începerea proiectului și punerea în funcțiune a aeroportului”, spune Florin Manta, directorul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Regională ROMATSA Arad, citat de bzb.ro.

„Semnarea contractului de prestare a serviciilor de navigație aeriană cu Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este un moment extrem de important pentru administrația publică județeană Brașov.

Suntem practic în linie dreaptă cu funcționarea aeroportului și este remarcabil că vom beneficia de cea mai avansată tehnologie în domeniu, care va eficientiza costurile de operare. Turnul virtual este o solutie de pionierat în România şi ne bucurăm că o vom implementa în premieră în Braşov. Sunt încrezator că firmele care vor dezvolta serviciile de navigație prin construirea infrastructurii fizice și instalarea de echipamente specifice vor îndeplini prevederile contractului mai devreme de termenul de 14 luni”, a declarat Adrian Veştea, președintele CJ Brașov.

Previous Story

Brașov. Nevaccinații au voie în supermarketurile din Mall-uri, începând de astăzi, fără certificat verde

Next Story

Brașov. Nu se mai oprește. Rata de infectare este aproape de 30. Situația pe localități