Viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu: Pentru că am în atribuții Urbanismul, am fost urmărită, hărțuită și amenințată

Last Updated on ianuarie 31, 2022 Reacții dure după ce viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu a fost ținta pe Facebook a unui vicepreședinte PNL Brașov.

„Pentru că am în atribuții Urbanismul, am fost urmărită, hărțuită și amenințată”, a scris Flavia Boghiu duminică, pe Facebook, după ce vicepreședintele tineretului liberal Bogdan Pintilie a postat pe rețeaua de socializare o fotografie photoshopată în care Boghiu avea un ochi învinețit.

Viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu: Pentru că am în atribuții Urbanismul, am fost urmărită, hărțuită și amenințată 1

Vicepreședintele tineretului liberal, Bogdan Pintilie, consideră că mi-ar sta bine bătută, cu un ochi vânăt.
Dezvoltatorul imobiliar Garbis-Vincențiu Kehaiyan, cel care vrea să construiască proiectul American Dream pe dealurile din Schei, ar vrea să mă vadă în scaun cu rotile, să se întâmple și la Brasov ce s-a întâmplat la Mogoșoaia, unde o colegă consilier local a fost amenințată și agresată.

De când sunt viceprimarul Brașovului, am trecut prin niște experiențe prin care nu-mi doresc să treacă nicio femeie, indiferent de funcție sau de apartenența la vreun partid. Pentru că am în atribuții Urbanismul, am fost urmărită, hărțuită și amenințată. Probabil par o victimă sigură, o tânără de 30 de ani, aflată la primul mandat, care ar ceda presiunilor și intimidărilor. Și da, mi-a fost frică pentru siguranța și integritatea mea fizică”, a scris viceprimarul USR al Brașovului pe Facebook, potrivit G4Media.

Flavia Boghiu a mai precizat că pentru toate acestea au fost depuse plângeri:

Am urmat căile legale și am depus plângeri pentru incidentele din ultimul an și jumătate. Am ales să îmi văd de treabă și să nu vorbesc despre asta, să nu pară că mă victimizez. Însă în lumina agresiunii și amenințărilor suferite de colega mea din Mogoșoaia, urmate de faptele pe care le semnalez aici, realizez că avem de-a face cu o problemă sistemică și că violența asupra femeilor în politică (și nu numai) ajunge să fie normalitate.

Niciunei femei nu ar trebui să îi fie frică pentru siguranța ei, doar pentru că a deranjat interesele cuiva. Sunt sigură că astfel de cazuri se întâmplă în toată România. Cred că a venit momentul să nu mai tăcem și să “ne vedem de treabă”, ci să dăm un mesaj clar tuturor femeilor care trec prin asta: Nu ești singură! Iar celor cărora le lipsește respectul față de femei și frica de lege să le arătăm că asemenea comportamente sunt inacceptabile”!, a mai transmis Boghiu.

Reamintim că Bogdan Pintilie, vicepreședinte al organizației de tineret a PNL Brașov, a postat imaginea photoshopată a viceprimarului USR Flavia Boghiu cu un ochi învinețit, cu aprecierea că femeii ”îi stă bine cu roz peste tot”, aluzie la culoarea vineție și la nuanța părului.

Cătălin Drulă și Clotilde Armand reacționează

Unul dintre liderii, USR, Cătălin Drulă spune că incidentul de la Brașov, în care un liberal instigă la violență împotriva viceprimarului Flavia Boghiu, denotă cum în România violența împotriva femeilor a devenit normalitate. Precum în cazul de zilele trecute de la Mogoșoaia, când o altă femeie – consilier local USR – a fost agresată de un membru PMP și unul PNL, fără să intervină nimeni, tot așa se va întâmpla și cu cazul Flaviei Boghiu, anunță G4Media.

Glumițe sinistre cu femei machiate de un pumn la ochi. „Să-i facem ca la Mogoșoaia”, instigă un imobiliar. Bineînțeles va urma o autosuspendare, o punere în discuție, o delimitare, poate o demisie. Pentru că a ieșit scandal public. Altfel sunt convins că băieții râd gros între ei, “îi stă bine rozul peste tot hahaha”. Băieți, că bărbați nu sunt, toți atârnache ăștia de la partide cu gura mare pe net sunt niște găini speriate când sunt confruntați.

Comportament tipic de mici borfași. Incapabili, n-au produs nimic relevant vreodată în viață, doar au ciugulit. Cazurile de la Mogoșoaia și de la Brașov nu sunt accidente pentru PNL. S-a umplut partidul de smardoi, de mici borfași locali, sau din contră, mafioți de anvergură națională. Oamenii decenți pe care îi știu din PNL (și cu care avem respect reciproc) știu că acesta este adevărul.

Iar eu știu că ei sunt rușinați de ce-au ajuns multe din filialele peneliste. De alianța cu PSD la guvernare. De Cîțu. De Iohannis, patronul fărădelegii, impostorul suprem care a păcălit milioane de voturi. Deocamdată acești oameni tac. Cât o vor mai face? Fereastra de timp pentru păstrarea onorabilității se închide încet-încet”, a scris Drulă pe contul său de facebook.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand consideră că femeile din USR au devenit principalul inamic al bărbaților din PNL.

După agresivitatea unui membru PNL Mogoșoaia asupra colegei mele consilier USR, aflăm astăzi de un alt caz șocant de incitare la violență din partea unui penelist asupra colegei mele viceprimar de Brașov. Aceste reacții nedemne de orice politician sunt susținute de mulți peneliști. În Sectorul 1 a devenit aproape o obișnuință să ascult atacurile xenofobe la adresa mea din partea consilierilor PNL.

Femeile din USR au devenit principalul inamic al peneliștilor. Și televiziunile de casă ale USL-ului întrețin aceasta atmosferă hidoasă. Atâta pot ei. Toate aceste personajele detestabile care n-au realizat nimic bun pentru țara lor și pentru cariera lor. Așa arată proiectul de țară „România educată” al președintelui Klaus Iohannis, acesta este nivelul actual din PNL. Mai cunosc câțiva liberali onorabili și aștept din partea lor o delimitare fermă față de actele de violență și de agresivitate realizate de colegii lor de partid.

Atunci când dezvălui și oprești fraudele imobiliare și tunurile financiare trebuie să te aștepți la reacții. USL acoperă mediatic toate aceste scandaluri, au propria agendă, controlează televiziuni și o rețea uriașă de site-uri, și încep contra-atacul. Victimele sunt jurnaliști, activiști civici, consilieri locali, primari, parlamentari etc. Cine face dezvăluiri despre despăduriri ilegale de păduri, doctorate plagiate, exproprieri ilegale, retrocedări dubioase sau proiecte imobiliare penale trebuie să se aștepte la linșaje mediatice. Toate aceste scandaluri sunt acoperite de USL.

În seara aceasta, România TV a lansat un atac mediatic împotriva jurnalistei Emilia Șercan. Stop! S-a ajuns prea departe cu incitarea publică la ură și violență. Personal, am făcut plângeri la CNA, am deschis procese pentru calomnie și am făcut plângeri penale pentru șantaj. Solicit public colegilor parlamentari din USR să inițieze un proiect de lege prin care derapajele mediatice să fie sancționate mai dur, televiziunile fondate de Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, alimentate cu banii USL, să plătească pentru știrile false lansate intenționat în spațiul public”, a scris Clotilde Armand pe contul ei de Facebook.

Dacian Cioloș, despre cazul de agresiune la adresa viceprimarului USR din Brașov

După cazul de la Mogosoaia, o nouă colegă din USR este subiectul unei agresiuni din partea altui membru PNL. Flavia Boghiu, viceprimar la Braşov, este astăzi victima unui act degradant şi lipsit de orice onoare din partea unui tânăr liberal care, fără multă minte şi simţ de răspundere, a considerat că este distractiv să împrăştie imagini cu colega noastră la care să comenteze că i-ar sta foarte bine bătută.

Fac un apel la colegii noştri din politică să nu se lase antrenaţi în această direcţie, care va genera un val de agresiuni în societate din momentul în care agresiunile politice vor deveni fapte obişnuite”, a scris Cioloş duminică, pe Facebook, potrivit G4Media.

El le cere colegilor săi din USR „să fie calmi şi responsabili” în faţa agresiunilor, despre care afirmă că au devenit o obişnuinţă din partea membrilor altor partide.

Cred că, punctual, conducerea PNL ar trebui să ia măsuri extraordinare şi rapide, pentru că este al doilea caz în mai puţin de o săptămână în care un membru al PNL agresează pe cineva de la USR.

Sper ca liderii liberali să găsească echilibrul necesar în a înţelege că degradarea vieţii politice este un pericol uriaş pentru societatea românească şi aşa greu încercată în aceste momente. (…) Refuz să accept că putem sta fără să luăm poziţie în faţa barbariei şi mitocăniei unor indivizi care şi-au pierdut şi ultima picătură de decenţă”, a mai scris liderul USR.

Reacția lui Adrian Veștea

Adrian Ioan Veştea: „Organizația Județeană Brașov a Partidului Național Liberal se delimitează ferm și dezavuează manifestarea vicepreședintelui Tineretului Național Liberal Brașov, Bogdan Pintilie, membru al Organizației municipale Brașov a PNL, la adresa d-nei viceprimar Flavia Boghiu.

Viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu: Pentru că am în atribuții Urbanismul, am fost urmărită, hărțuită și amenințată 2

Ca partid și ca persoane care am militat și milităm împotriva oricărei forme de violență, promovând constant buna cuviință, respectul față de semeni și fair-play-ul în politică și în societate, nu putem accepta, nici măcar ca o glumă, un asemenea derapaj, cu atât mai puțin cu cât ținta sa este o doamnă. Sunt glume care se fac și glume care nu se fac. Iar postarea pe o rețea de socializare a tânărului nostru coleg intră în cea de-a doua categorie.

O asemenea manifestare, pe care o respingem net, nu caracterizează liberalii brașoveni, lucru pe care l-am dovedit de-a lungul timpului. Înainte de a fi politicieni, suntem oameni și trebuie să ne respectăm.

Dl. Bogdan Pintilie a anunțat deja că va demisiona din partid. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, solicităm, conform statutului PNL, Organizației municipale Brașov, din care dl. Bogdan Pintilie face parte, să ia în discuție în procedură de urgență acest caz și să dispună măsura care se impune.
În numele liberalilor brașoveni, cerem scuze d-nei Flavia Boghiu și o asigurăm de respectul nostru!”

Previous Story

Greșeală de începător. Cum a fost prins milionarul Ioan Neculaie, în timp ce se ascundea într-o zonă rezidențială de lux, din Salonic. Tranzacția care l-a dat de gol

Next Story

Brașov. A murit primarul Dragoș Serafim