Foto Brașov. Trei brățări dacice excepționale descoperite la rădăcina unui copac,

Last Updated on decembrie 6, 2021 Un tânăr a descoperit în Brașov trei brățări dacice din argint, cu reprezentări antropomorfe unice.

Obiectele, care vor fi restaurate și evaluate de specialiști, au fost predate Direcției Județene pentru Cultură Brașov, anunță ziare.com.Foto Brașov. Trei brățări dacice excepționale descoperite la rădăcina unui copac, 1

Potrivit sursei citate, cele trei obiecte au fost descoperite la rădăcina unui copac. Brățările sunt într-o stare de conservare excepțională.

Foto Brașov. Trei brățări dacice excepționale descoperite la rădăcina unui copac, 2

Potrivit lui Florin Boșoteanu, președinte al Asociației Prospectorii Istoriei, descoperirea de la Brașov este doar unul din tezaurele descoperite în ultimii ani de „arheologii” amatori din România cu ajutorul detectoarelor de metale.

„Un exemplu este în județul Dâmbovița unde a fost descoperit un tezaur de 980 de monede spaniole, poloneze, turcești, românești de către Florin Băsceanu, un coleg de-al nostru.

Foto Brașov. Trei brățări dacice excepționale descoperite la rădăcina unui copac, 3 Foto Brașov. Trei brățări dacice excepționale descoperite la rădăcina unui copac, 4

Un alt exemplu este în județul Bacău, un tezaur monetar din 12 monede romane republicane, Dragoș Băescu descoperitor. În județul Vâlcea au fost descoperite monede turcești de secol XV.

Cred că e deja arhicunoscută descoperirea lui Iulian Enache. E vorba de peste 47.000 de monede din argint. E cel mai mare tezaur monetar din argint de pe teritoriul României”, a declarat Florin Boșoteanu pentru RFI.

Foto Brașov. Trei brățări dacice excepționale descoperite la rădăcina unui copac, 5

Previous Story

O șoferiță care mergea spre Brașov a băgat în spital o familie întreagă. “Victimele au fost transportate la spital”

Next Story

Un tânăr din Braşov a murit pe loc după ce s-a aruncat de la etajul al IV-lea al unui bloc