Brașov. Ăsta „noroc” de Crăciun. Bărbat atacat de viperă … în decembrie. Ce spune Salvamont

Last Updated on decembrie 6, 2021 Ghinion teribil pentru un bucureștean care a fost atacat de o viperă… în decembrie.

Un bărbat de 49 de ani din București a fost atacat de o viperă, în masivul Piatra Craiului, în zona Vârful Ascuțit. Victima era într-un grup de patru turiști. Acesta a ajuns la Cabana Curmatura și, potrivit informațiilor obținute de reporterul Observator, ar fi în stare gravă.

Brașov. Ăsta „noroc” de Crăciun. Bărbat atacat de viperă ... în decembrie. Ce spune Salvamont 1

Din fericire, bărbatul nu a fost mușcat de viperă, reptila împroșcând venin pe fața victimei. Este posibil ca o parte din venin să se fi absorbit prin gură și prin ochi și așa se explică starea letargică în care a fost găsit de salvatori. În prezent, bărbatul a ajuns la spital în stare stabilă. Specialiștii cred că starea lui ar fi fost mult mai gravă dacă ar fi existat o mușcătură, iar veninul ar fi intrat direct în sânge.

Un alt turist, care l-a spălat pe față pe bărbatul de 49 de ani, a avut și el simptome, după ce și-ar fi dus mâna la nas și a intrat în contact cu veninul.

Cantitatea a fost mult mai mică și mult diluată, motiv pentru care cel de-al doilea turist a fost doar consultat de medicii de la Spitalul Zărnești.

Serviciul Salvamont Zarnesti:Probabil ca pentru multi dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Pietrei Craiului ne arata ca nimic nu este imposibil. O persoana de sex masculin a fost atacata de o vipera… chiar daca ne aflam in luna decembrie si stratul existent de zapada a facut ca toata creasta sa fie alba…

Persoana in cauza a sunat la 112, dupa ce a fost atacata de o vipera, in creasta, foarte aproape de Vf. Ascutit.

Pentru actiunea de salvare au fost esentiale colaborarea salvatorilor montani din Zarnesti cu operatorii 112, indicatiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgenta, faptul ca a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat intamplator la antrenament inspre Vf. Ascutit si sprijinul din partea Serviciul Public Județean Salvamont Brașov.

Vlad a coborat in timp record victima din Vf. Ascutit pana la preluarea acesteia de catre Serviciul Salvamont Zarnesti, fiind asistat prin telefon de catre medicul de urgenta specializat din cadrul dispeceratului. In mai putin de 2 ore de la apel, persoana a fost preluata de SMURD, dusa la Spitalul Orasenesc Zarnesti si in final, la Spitalul Judetean Brasov, starea sa de sanatate fiind stabila.

Multumim pentru sprijin tuturor celor implicati in actiunea de astazi”.

Previous Story

Femeie din Brașov confirmată cu varianta Omicron. Mesajul premierului Ciucă

Next Story

O șoferiță care mergea spre Brașov a băgat în spital o familie întreagă. “Victimele au fost transportate la spital”