Femeie din Brașov confirmată cu varianta Omicron. Mesajul premierului Ciucă

Last Updated on decembrie 5, 2021 O femeie din Brașov a fost confirmată cu infectare varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 .

Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Femeie din Brașov confirmată cu varianta Omicron. Mesajul premierului Ciucă 1

În această după-amiază, Institutul Naţional de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvenţieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino Bucureşti care confirmă prezenţa noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud, care a aterizat la Bucureşti în data de 30 noiembrie”, precizează Ministerul Sănătății.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din judeţul Braşov şi un bărbat în vârstă de 59 de ani din judeţul Vaslui.

Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Am aflat sâmbătă seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru #România.

Jurnalista Emanuela Schweninger: Din cauza Omicron, copiii din școlile primare și din grădinițele din Belgia intră în vacanță cu o săptămână mai devreme. Iar de marți, Irlanda închide cluburile, în restaurante nu vor mai avea voie mai mult de 6 persoane la o masă iar instituțiile culturale vor funcționa la jumătate din capacitate

Previous Story

(Video) Târgul de Crăciun din Brașov apare în videoclipul celor de la ABBA!

Next Story

Brașov. Ăsta „noroc” de Crăciun. Bărbat atacat de viperă … în decembrie. Ce spune Salvamont