Vânzările s-au prăbușit la Jumbo, Dedeman și Brico Depo, după ce nevaccinaților li s-a interzis accesul

Last Updated on noiembrie 8, 2021 Marile magazine din Brașov resimt lipsa clienților nevaccinați care nu mai au voie să intre.

Vânzările retailerului elen de jucării și decorațiuni Jumbo pe piața românească au scăzut în octombrie din cauza restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19. Clienții au acces în magazine doar dacă demonstrează, prin certificatul verde, că sunt vaccinați sau recent vindecați de Covid-19, anunță Biz Brasov.

Vânzările s-au prăbușit la Jumbo, Dedeman și Brico Depo, după ce nevaccinaților li s-a interzis accesul 1

Este obligatoriu pentru clienți să prezinte certificatul (verde) la intrarea în magazinele din țară. Această măsură a condus la o scădere de circa 1,6% a vânzărilor în octombrie 2021, în pofida deschiderii cu succes a noului magazin din Craiova”, spun reprezentanții Jumbo, care au deschis acum doi ani un magazin și la Brașov.

Potrivit companiei, evoluția vânzărilor de la începutul lunii noiembrie sugerează că declinul pe piața din România ar putea depăși 30% în condițiile în care “restricțiile actuale se mențin și s-ar putea ajunge la un lockdown complet”.

Certificatul verde a redus la jumătate numărul clienților din magazinele celor de la Dedeman

Dedeman deține un magazin la Brașov și plănuiește ca anul viitor să deschidă un al doilea magazin, pe fosta platformă a Fabricii de Jante a celor de la Roman SA, potrivit Biz Brașov.

Vânzările s-au prăbușit la Jumbo, Dedeman și Brico Depo, după ce nevaccinaților li s-a interzis accesul 2

În acest moment, suntem nevoiţi să per­mitem accesul în magazine doar clien­ţilor care deţin un certificat verde. Înţele­gem să respectăm deciziile autorităţilor, nu avem alternativă. De când au intrat în vi­goare noile dispoziţii legale, traficul în ma­ga­zinele noastre a scăzut cu circa 45% şi, drept rezultat, am fost obligaţi să reducem co­menzile de aprovizionare la furnizori, care sunt în proporţie de peste 85% compa­nii româneşti.

Dacă această situaţie se pre­lun­geşte, impactul în industrie va fi devas­ta­tor şi îi va afecta în mod egal atât pe retai­leri, cât şi pe producători, atât pe funcţio­narii care lucrează pentru stat, cât şi pe toţi cole­gii din mediul privat, atât pe cei vacci­naţi, cât şi pe cei nevaccinaţi“, spune Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman, liderul pie­ţei de bricolaj din România, cu 56 de ma­gazine şi afaceri de 9,1 miliarde de lei în 2020.

Și magazinele Brico Depot au avut vânzări în scădere de la intorducerea certificatului verde

Numărul de clienţi din magazinele Brico Dépôt a scăzut în ultimele zile, de când a fost im­pusă prezentarea certificatului verde la intrare în astfel de spaţii comerciale, însă com­pa­nia remarcă diferenţe între unităţile din reţeaua sa.

Vânzările s-au prăbușit la Jumbo, Dedeman și Brico Depo, după ce nevaccinaților li s-a interzis accesul 3

În contextul actual, trafi­cul a scăzut în multe din ma­gazinele noastre, influ­en­ţând şi vân­zările, însă impactul a fost diferit de la un ma­gazin la altul. Pe de altă parte, comenzile online au crescut. Trecem printr-o perioadă în care e nevoie de solidaritate“, spun reprezen­tan­ţii Brico Dépôt România.

Previous Story

41%. Profesorii anti-vacciniști țin școlile închise în Brașov

Next Story

Brașov-Sânpetru, bulevard nou cu 4 benzi și pistă pentru bicicliști