41%. Profesorii anti-vacciniști țin școlile închise în Brașov

Last Updated on noiembrie 8, 2021 Situație rușinoasă la Brașov unde 40% din școli sunt ținute închise din cauza profesorilor nevaccinați. O bucurie pentru ei: Stau acasă, iau salariu degeaba. Școala online este o glumă.

114 unităţi şcolare, din 194 (58,8%), reîncep, de astăzi, 8 noiembrie, cursurile cu prezenţă fizică, în judeţul Braşov, anunță bzb.ro.

41%. Profesorii anti-vacciniști țin școlile închise în Brașov 1

Este vorba despre unităţi cu personlitate juridică, de stat sau private, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov.

Asta pentru că în aceste unităţi, personalul angajat este vaccinat cel puţin în proporţie de 60%, aşa cum prevede ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, apărut în Monitorul Oficial, vineri. Dintre cele 114, 22 sunt unităţi în mediul rural, iar 92 sunt în mediul urban.

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că acolo unde directorul unităţii de învăţământ este antivaccinist, acolo va fi găsită o rată foarte scăzută de vaccinare. El a precizat că de luni, Corpul de Control va verifica raportarea ratei de vaccinare şi care sunt cauzele pentru o rată de vaccinare scăzută, relatează G4Media.

Acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare, acesta este adevărul. Şi nu este normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi şi să nu înţelegi importanţa şi necesitarea vaccinării”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Mariana G.: „41% dintre școlile din județul Brașov vor funcționa online, asta în timp ce doar 23% din Jud. Vaslui și doar 20% din jud. Olt vor intra în online. Ce concluzii putem trage de aici?

Cum pot învăța tinichigerie sau să devină bucătari copiii orfani care învață la centrul din Făgăraș în online, acolo e vaccinat doar 10% din personal?

Previous Story

(Foto) Șofer de TIR brașovean, mort într-un accident groaznic, în Germania

Next Story

Vânzările s-au prăbușit la Jumbo, Dedeman și Brico Depo, după ce nevaccinaților li s-a interzis accesul