Marian Godina: „Pentru mulți dintre brașoveni, 15 Noiembrie reprezintă doar numele unui bulevard din oraș. 15 Noiembrie 1987 este o dată care nu trebuie uitată”

Last Updated on noiembrie 15, 2021 Polițistul Marian Godina este dezamăgit de faptul ă mulți brașoveni nu cunosc semnificația zile de 15 Noiembrie.

Marian Godina: „Ziua de luni, cea de 15 Noiembrie, va fi, din păcate, pentru cei mai mulți dintre tineri, doar o zi de luni.

Marian Godina: „Pentru mulți dintre brașoveni, 15 Noiembrie reprezintă doar numele unui bulevard din oraș. 15 Noiembrie 1987 este o dată care nu trebuie uitată” 1

Pentru mulți dintre brașoveni, 15 Noiembrie reprezintă doar numele unui bulevard din oraș.
15 Noiembrie 1987 este data la care a avut loc Revolta muncitorilor de la Uzina “Steagu’ Roșu” din Brașov, un fel de “preludiu” al Revoluției din ’89.

Despre tot ce s-a întâmplat în acea zi, dar și după, am stat azi de vorbă cu un om care a participat la acea revoltă. Conversația cu dumnealui m-a fascinat.

E un dialog despre curaj, despre un eveniment care a atras atenția întregii lumi și care a deschis drumul spre căderea regimului comunist.

Sunt foarte mândru de acest podcast și sper ca mulți tineri să-l vizioneze și să își cunoască astfel istoria mult mai bine.

15 Noiembrie 1987 este o dată care nu trebuie uitată”.

Vezi aici Video:

Previous Story

Deputatul brașovean Andronache Gabriel: „Luni, 15 NOIEMBRIE! Un moment special pentru Brașov. Revolta din 1987 va fi evocată în Parlamentul României”

Next Story

Brașov. Patinoar în Piaţa Sfântul Ioan. Intrare gratuită