Kaufland Brașov a dat jos gardurile de la intrare cu care erau separați vaccinații de nevaccinați

Last Updated on noiembrie 24, 2021 Kaufland a decis să renunțe la gardurile metalice cu care erau separați vaccinații de nevaccinați, în urma numeroaselor critici. În mod normal, acum, Kaufland trebuie să interzică total accesul persoanelor nevaccinate, așa cum a decis Raed Arafat.

Marţi, 23 noiembrie, cel puţin în magazinele din municipiul Braşov, angajaţii Kaufland au demontat gardurile, care fuseseră comparate chiar şi cu un zid al Berlinului.

Kaufland Brașov a dat jos gardurile de la intrare cu care erau separați vaccinații de nevaccinați 1

Asociaţia Pro Consumatori a sesizat următoarele instituţii ale statului român: Ministerul Afacerilor Interne – Raed Arafat, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – Dan Paul Iamandi, general maior şi inspector general, precum şi SC Kaufland România SCS, în legătură cu gestul ofensator la adresa consumatorilor prin amplasarea unor garduri din plasă de sârmă de 2 metri montate în interiorul magazinelor Kaufland pentru a separa intrarea în magazin de accesul la cele 3-4 magazine din interiorul magazinelor Kaufland, cum ar fi farmacii, cofetării şi magazine de produse naturiste, pe motiv de certificat de vaccinare. (…) A

ceastă acţiune luată la nivelul conducerii executive a SC Kaufland România SCS le aminteşte românilor de vremurile demult apuse, cum ar fi Zidul Berlinului, în care oamenii erau separaţi pe criterii ideologice şi nu numai!

Kaufland Brașov a dat jos gardurile de la intrare cu care erau separați vaccinații de nevaccinați 2

O astfel de măsură nu se poate încadra în categoria celor de prevenire a combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2”, au transmis, marţi, reprezentanţii asociaţiei, printr-un comunicat, anunță bzb.ro.

De asemenea, mai arată asociaţia, a fost sesizat şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în România, excelenţa sa Dr. Peer Gebauer:

Kaufland Brașov a dat jos gardurile de la intrare cu care erau separați vaccinații de nevaccinați 3

Domnule Ambasador, această măsură impusă consumatorilor de conducerea executivă a SC Kaufland Romania SCS nu are de-a face cu respectul care trebuie acordat consumatorilor, drept pentru care am aprecia dacă aţi întreprinde diligenţele necesare în vederea eliminării acestor «ziduri din garduri metalice» din incinta magazinelor Kaufland. Totodată, am aprecia un răspuns din partea Dvs cu privire la situaţia semnalată”.

Previous Story

Brașov. Roman SA iese, după șapte ani, din insolvență. Va repara 60 decamioane de la Armată

Next Story

Brașov. Poluator învins de locuitorii din Avantgarden3! Mihai Nanu: „Am reușit”