Brașov. Roman SA iese, după șapte ani, din insolvență. Va repara 60 decamioane de la Armată

Last Updated on noiembrie 23, 2021 Compania Roman SA Braşov, producător de autocamioane şi autobuze, a intrat în insolvenţă la cererea administratorilor la începutul lui septembrie 2014 pentru o datorie de 90 de milioane de lei.

Acum, după șapte ani, uzina este aproape de ieșirea din insolvență. În ultimii patru ani Roman a plătit datorii de peste 120 de milioane de lei, informează bizbrasov.ro.

Brașov. Roman SA iese, după șapte ani, din insolvență. Va repara 60 decamioane de la Armată 1

Administratorului judiciar Aurel Cențu: Mai sunt însă câteva procese, vreo 10, în care anumiți creditori se simt nedreptățiți, dar sperăm să le finalizăm rapid și să închidem procedura.

În acest timp, suprafața uzinei s-a restrâns de la 106 hectare la aproximativ 35 de hectare, restul suprafeței fiind vândută unor investitori, printre care se numără și frații Pavăl care intenționează să inaugureze anul viitor un magazin Dedeman pe fosta platformă a Fabricii de Jante a uzinei brașovene, teren pentru care au achitat 4 milioane de euro. Banii astfel obținuți au fost folosiți pentru plata datoriilor către creditori, dar și către angajați.

Previous Story

Şoferiţa din Braşov care conduce zi de zi un autobuz de 18 metri şi are în mâini viaţa a mii de oameni

Next Story

Kaufland Brașov a dat jos gardurile de la intrare cu care erau separați vaccinații de nevaccinați