Last Updated on noiembrie 26, 2021 Deschiderea Aeroportului Brașov, dacă se va întâmpla vreodată, este privită cu îngrijorare la Sibiu. Directorul Aeroportului Sibiu spune că aeroportul brașovean „o să tragă pasageri de la Sibiu, de la Târgu Mureş, de la Cluj şi de la Bucureşti”.
„O concurenţă va fi, dar trebuie să înceapă să opereze. (…) Eu estimez că creşterea va fi mai lentă”, spune directorul general al AIS, Marius Ioan Gîrdea.
Potrivit directorului AIS, noul jucător aşteptat să apară pe piaţa aeroporturilor din România, cel de la Ghimbav, lângă Braşov, va lua nu doar din pasagerii actualelor aeroporturi din Ardeal, Sibiu, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, dar mai ales de la Bucureşti.
„În logica în care o să îţi mai apară un jucător în zona ta de lucru, de captare a pasagerilor, e clar că acela dacă o să înceapă să proceseze pasageri, o să tragă de la Sibiu, de la Târgu Mureş, de la Cluj şi de la Bucureşti, pentru că, de fapt oamenii din zona Braşov, eu cred că principalul lor aeroport de unde pleacă, este cel din Bucureşti, care are rute multe, diversificate şi pe celelalte rute care sunt şi pe celelalte aeroporturi, au frecvenţe nenumărate.
De exemplu, dacă stai în Braşov şi ai vrea să pleci la Charleroi (Belgia), ai avea posibilitatea să pleci de la Sibiu, de două ori pe săptămână, iar de la Bucureşti, zilnic, de două ori, deci te duci la Bucureşti, că nu te duci să stai trei nopţi la Bruxelles, că aşa zboară avionul de la Sibiu.
Aşa că te poţi duce la Bucureşti, de unde pleci spre Bruxelles, ţi-ai rezolvat problema şi diseară eşti acasă. Deci, creşterea va simţi o atenuare (la Aeroportul Internaţional din Sibiu n.r.), dar marja de joc este foarte mare„, a arătat Marius Ioan Gîrdea, citat de Turnul Sfatului.
Anul viitor s-ar putea zbura de pe Aeroportul Internaţional Braşov
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a verificat vineri, 12 noiembrie, de la bordul unui avion de mici dimensiuni, şantierul aeroportului de la Ghimbav. De altfel, în timpul inspecţiei de la înălţime, reprezentantul Consiliului Judeţean a afirmat că lucrările sunt în grafic şi a precizat ce paşi mai sunt necesari pentru ca aeroportul să fie operaţional.
„În prezent derulăm procedura de achiziţie pentru echipamentele de radionavigaţie. La licitaţie s-a înscris o singură firmă, iar dosarul depus de aceasta este în evaluare. În urma deciziilor luate de Romatsa, traficul aerian de pe Aeroportul Internaţional Braşov va fi dirijat de la Arad.
De asemenea, zilele următoare, împreună cu reprezentanţii Romatsa şi cu cei cu care vom semna contractul pentru echipamentele de radionavigaţie ne vom întâlni, pentru a pune la punct graficul pentru asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană şi să putem comunica într-un timp cât mai scurt data exactă la care se va putea decola şi ateriza pe Aeroportul Braşov.
În urma discuţiilor avute cu dumnealor, eu sunt optimist că anul viitor vom putea avea primul zbor de pe acest aeroport. Acest lucru trebuie spus de specialişti”, a declarat Adrian Veştea, citat de bzb.ro.