Allen Coliban are „lipici” la urși. O altă ursoaică cu 3 pui a fost prinsă pe o stradă din Brașov

Last Updated on octombrie 13, 2021 Primăria a anunțat că a capturat o altă ursoaică cu 3 pui prinsă pe o stradă din Brașov.

În cursul nopții trecute (12-13 octombrie), în zona străzii Nisipului de Sus a fost capturată și tranchilizată cea de-a doua ursoaică cu pui, care în mod frecvent intra în oraș, în zona cartierului Șchei. Este vorba de un exemplar de aproximativ 5 ani, care cântărește 130-140 kg.

Allen Coliban are „lipici” la urși. O altă ursoaică cu 3 pui a fost prinsă pe o stradă din Brașov 1
(foto arhiva)

Cei trei pui au în jur de 7 luni și cântăresc aproximativ 20 de kilograme fiecare. După măsurarea și cântărirea celor patru animale capturate, întreaga familie de urși a fost relocată.

Este cea de a doua ursoaică capturată în această zonă și relocată în ultima săptămână, după ce primarul Allen Coliban a format, în urmă cu 10 zile, comisia de intervenție în cazul urșilor care intră frecvent în oraș. Aceasta este formată din primar, reprezentantul Gărzii Forestiere, cel al Jandarmeriei și medicul veterinar cu care Primăria Brașov a încheiat contractul de asistență medicală pentru astfel de situații. Capturarea și tranchilizarea celor două ursoaice cu pui s-a realizat cu sprijinul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ,,Marin Drăcea“ (NCDS) și al Asociației ,,Direcția pentru Monitorizarea și Protecția Animalelor”.

Previous Story

Brașov. Liceul Șaguna închis din cauza numărului mare de infectări cu COVID

Next Story

Adrian Veștea, șansă istorică de a face rost de bani pentru Aeroportul Brașov. 100 de milioane de lei