Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/brasovromania/public_html/wp-content/themes/fox/inc/admin/import.php on line 394
Prefectul Braşovului anunță reintroducerea obligației de a purta mască

Prefectul Braşovului anunță reintroducerea obligației de a purta mască

Last Updated on septembrie 6, 2021 Situația ciudată la Brașov. Autoritățile anunță cazuri puține de infectare dar amenință că masca va fi iar obligatorie. Mai mult, se introduc restricții în localitatea Fundata, unde rata de infectare a ajuns la 4,14.

Prefectul Brașovului, Mihai Cătălin Văsîi, a spus, luni, într-o întâlnire cu reprezentanții HoReCa, faptul că va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru actualizarea zonelor aglomerate, unde masca să fie obligatorie.

Prefectul Braşovului anunță reintroducerea obligației de a purta mască 1

Mihai Cătălin Văsîi a spus că trendul crescător la nivel național nu poate ocoli județul Brașov.

Specialiștii ne spun că de la jumătatea acestei luni creșterea cazurilor de COVID-19 în România va urma o curbă abruptă, dar care nu va fi una prelungită. În ceea ce privește vaccinarea, chiar dacă ne situăm în top 5 județe, nu suntem la nivelul pe care ni-l dorim, în pofida campaniilor și evenimentelor de vaccinare locale (maratoane, caravane ș.a.) pe care le-am organizat.

Există foarte multă reticență, mai ales în mediul rural, există și multă dezinformare pe această temă. Evident, noi nu depunem armele, ci vom continua campania de vaccinare și în cele 13 centre de vaccinare deschise în județ, și în cabinetele medicilor de familie, și la agenții economici care solicită vaccinarea angajaților, precum și în cadrul unor evenimente.

Vaccinarea este, alături, bineînțeles, de respectarea măsurilor de protecție sanitară, cea mai eficientă cale de a opri răspândirea virusului“, a spus prefectul Brașovului, citat de alephnews.ro.

Prefectul anunță și controale.
Tot în această săptămână, cel mai probabil vineri, voi convoca o şedinţă cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi Poliţiei Locale, pentru a reitera necesitatea unor acţiuni riguroase de control al respectării măsurilor de protecţie sanitară”, a afirmat Văsii, potrivit B1. 

Previous Story

Brașov. Scenariul roșu la Fundata?! Rata de infectare a sărit de 4

Next Story

Brașov. Ce restricții se aplică la Fundata, după ce rata de infectare a ajuns la 4,14