Brașov. Ce restricții se aplică la Fundata, după ce rata de infectare a ajuns la 4,14

Last Updated on septembrie 6, 2021 Prefectul Brașovului, Cătălin Văsii, a anunțat ce restricții se vor aplica la Fundata, localitate care a ajuns la 4,14 rată de infectare.

Incidenţa a depăşit 4 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni în comuna braşoveană Fundata, în care se află şi staţiunea Cheile Grădiştei, astfel că a fost restricţionată circulaţia pe timp de noapte, în weekenduri, informează Adevarul.

Brașov. Ce restricții se aplică la Fundata, după ce rata de infectare a ajuns la 4,14 1

Conform hotărârii CJSU, de la miezul nopții, locuitorii comunei NU vor mai avea voie să circule în afara gospodăriei sau locuinței de la 20.00, până dimineața la 5.00, informează newsbv.ro. Deocamdată, interdicția de deplasare se aplică doar vinerea, sâmbăta și duminica. Există și excepții de la această măsură:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

– deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

– deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie

Și operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private sunt obligați să își desfășoare activitatea vinerea, sâmbăta și duminica în intervalul orar 5.00 – 18.00 în localitatea Fundata.

Mai mult, prefectul Cătălin Văsii a precizat că este posibilă revenirea la purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise în tot judeţul, în primul rând în jurul unităţilor şcolare.

„A fost o discuţie în care eu, ca preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, am expus această posibilitate de a face o propunere în cadrul comitetului ca în spaţiile aglomerate şi, odată cu începerea şcolilor, şi în incinta acestora şi pe o rază de 100 de metri să se poarte masca de protecţie.

Previous Story

Prefectul Braşovului anunță reintroducerea obligației de a purta mască

Next Story

Brașov. 42 de mii de lei factură la curent pentru o femeie. „Îmi vine să plâng mereu, chiar şi pe stradă…  am 78 de ani, 4 becuri led și un frigider”