Allen Coliban: „Brașov – orașul în care cei care reciclează merg gratuit cu autobuzul

Last Updated on septembrie 6, 2021 Primăria și RATBV oferă bilete de autobuz în schimbul PET-urilor, într-un gest de conștientizare a pericolului pe care-l reprezintă plasticul.

Allen Coliban:Brașov – orașul în care cei care reciclează merg gratuit cu autobuzul ♻️🚌Săptămâna aceasta, noi suntem gazda Forumului Orașelor Verzi și promovăm tot felul de măsuri pentru a avea un oraș mai prietenos cu mediul.

Allen Coliban: „Brașov - orașul în care cei care reciclează merg gratuit cu autobuzul 1

În Livada Poștei este instalat PETrică, un aparat de reciclare unde oamenii pot aduce ambalaje de băuturi din plastic, sticlă și aluminiu, iar la fiecare ambalaj introdus primești un tichet și cu 10 tichete primești un bilet cu două călătorii.

Practic, oamenii primesc 50 de bani pentru fiecare ambalaj reciclat.

Am fost să văd cum merge PETrică și am observat foarte mulți oameni venind să recicleze, am auzit că e un real succes și se umple la fiecare câteva ore.
Am adus și eu bidoane la reciclat, mi-am luat biletul și am mers cu un autobuz electric până la un alt eveniment verde care are loc în cadrul FOV.
Mulțumim din nou celor de la Brai Cata și Envipco pentru implicare!

Allen Coliban: „Brașov - orașul în care cei care reciclează merg gratuit cu autobuzul 2

Dana B.: In Norvegia, când cumperi apa la pet sau bere/suc la doza, plătești și ambalajul, separat de prețul produsului. 2-3 coroane (1 coroana=0.48 lei). Bani pe care ii recuperezi daca returnezi ambalajul la astfel de aparate.
Felicitări! Un pas bun către viitor!
Allen Coliban: „Brașov - orașul în care cei care reciclează merg gratuit cu autobuzul 3

Ciprian D.: Buna seara, va rog insistați și pe containerele inteligente sau cele subterane.
Allen Coliban: „Brașov - orașul în care cei care reciclează merg gratuit cu autobuzul 4

Previous Story

Brașov. 42 de mii de lei factură la curent pentru o femeie. „Îmi vine să plâng mereu, chiar şi pe stradă…  am 78 de ani, 4 becuri led și un frigider”

Next Story

Brașov. Bilete de autobuz pentru PET-uri de plastic. Mihai Nanu: „Da, s-a blocat automatul de bilete contra PET-uri din prima zi, după ce s-a umplut ochi”