Un urs problemă a fost capturat la Râșnov în zona Cetății Medievale și relocat

Last Updated on august 21, 2021 Specialiștii Ocolului Silvic Râșnov au capturat joi seară un urs care cobora în oraș în căutare de mâncare. Cu ajutorul unei cuști speciale, animalul a fost capturat în zona Cetății Medievale.

Animalul a fost ademenit în cușcă fără a fi necesară tranchilizarea. Ursul a fost analizat de către un medic veterinar,  microcipat și relocat în zona Proviță.

„Pentru ursul capturat noaptea trecută, Ocolul Silvic a cerut, în data de 03.06.2021 un ordin de relocare de la Ministerul Mediului. Pentru că nu s-a primit răspuns, în 22.07.2021 a fost formulată o nouă solicitare în acest sens, iar în data de 04.08.2021, ordinul ministrului a fost publicat în Monitorul Oficial.

Un urs problemă a fost capturat la Râșnov în zona Cetății Medievale și relocat 1 Un urs problemă a fost capturat la Râșnov în zona Cetății Medievale și relocat 2

După ce a fost capturat, animalul sălbatic a fost relocat, în condiții de siguranță, așa cum prevede legea, pe fondul cinegetic al orașului nostru, în zona Proviță.” au transmis reprezentanții primăriei Râșnov.

Previous Story

Brașov. O fi periculos? Pasajul Fartec nu este finalizat dar se circulă. Allen Coliban: Recepția lucrărilor nu a fost semnată

Next Story

Șoferiță din Brașov. A lovit un copil de 14 ani, după care a fugit de la locul faptei