Brașov. O fi periculos? Pasajul Fartec nu este finalizat dar se circulă. Allen Coliban: Recepția lucrărilor nu a fost semnată

Last Updated on august 20, 2021 Pasajul Fartec nu este finalizat dar circulația este permisă. Nu o fi periculos? Primarul Allen Coliban spune că mai trebuie făcute mici ajustări.

Consilierul local Marius Valentin Potea a acuzat că există diferențe de nivel mari, îndeosebi la capătul dinspre ieșirea spre Feldioara.

Brașov. O fi periculos? Pasajul Fartec nu este finalizat dar se circulă. Allen Coliban: Recepția lucrărilor nu a fost semnată 1

„Sper că nu s-a semnat recepţia pentru aceste lucrări. Trec zilnic pe pasaj şi pot să spun că la momentul când au început reabilitările se circula mai bine ca acum. Pe ultimul tronson, dinspre Leroy Marlin există o diferenţă de nivel de vreo 30-40 de centimetri. Nu vreţi să ştiţi cum trec maşinile pe acolo. Mi se pare că este o bătaie de joc din partea executantului”, a declarat Marius Potea.

Primarul Allen Coliban i-a răspuns consilierului că încă se fac lucrări la pasaj, dar și că, la o astfel de diferență, de 40 de cm, autoturismele nu ar rezista nici la o diferență de 10 km/h, potrivit mytex.ro.

Cred că nu am văzut același pod. La o distanță de 40 de centimetri, și la 10 la oră ți se rupe mașina, deci cred că nu am văzut același pod. Probabil că vorbiți despre o diferență în milimetri cel mult și vorbim despre ultimul rost de dilatație. Toate aceste rosturi, conform pașilor normali de execuție, necesită o ajustare la 28 de zile de când a fost turnat betonul.

Aceste ajustări se vor face în perioada următoare, lucru pe care l-am anunțat încă din ziua respectivă, de duminică. Se vor face în următoarele săptămâni, pe perioada nopții, cu închiderea temporară a circulației pe câte o bandă, fără întreruperea totală a circulației pe pod.

Legat de recepția lucrărilor, nu a fost semnată, pentru că mai sunt lucrările pe zona inferioară și lucrările la aceste rosturi, însă pot să vă asigur că deschiderea circulației s-a făcut respectând toate normele și avizele în vigoare”, a declarat primarul Brașovului.

Pasajul de la Fartec a fost deschis circulaţiei la 15 august, după ce în ultimii ani nu s-a circulat pe el. Orice întârziere după această dată ar fi adus constructorului penalităţi. La momentul deschiderii, repreezntantul companiei care execută lucrările a precizat că proiectul este finalizat în proporţie de 95%, potrivit brasovmetropolitan.ro.

Previous Story

Brașov. Mergi? Parada Oktoberfest. „Defilăm împreună în cele mai schone costume bavareze”

Next Story

Un urs problemă a fost capturat la Râșnov în zona Cetății Medievale și relocat